Rogoff: Lätil tuleb devalveerida

29. juuni 2009, 13:45

Läti ei pääse devalveerimisest, usub
Harvardi ülikooli professor ja endine IMFi peaökonomist Kenneth Rogoff, kelle
sõnul muudab otsusega viivitamine olukorda Läti majanduses järjest
hullemaks.

Rootsis Visbys toimuval iga-aastasel poliitikute, ettevõtjate ja analüütikute diskussioonifoorumil Almedalsveckan ütles Rogoff, et IMF tegi valesti, kui lubas Lätil fikseeritud valuutakursi säilitada ning küsis, mitu korda seda peab uuesti kordama. Kogemus on kasvõi Argentiina näol olemas, vahendas uudistebüroo Direkt.

Kenneth Rogoff möönis, et devalveerimine saadaks šokilaine ka teistesse riikidesse ning just sel põhjusel püütakse praegu Läti majandust kukkumast hoida. Samas lisas ta, et fikseeritud valuutakursiga „ei jää iial ellu“.

Rogoff nentis, et Rootsi kroon on praegu maailmas üks kõige enam alahinnatud valuuta ning põhjus selleks on tõenäoliselt mure Balti riikide majandusarengute pärast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2009, 16:46
Otsi:

Ava täpsem otsing