EL tahab valuutalaenude võtmise kulukamaks teha

04. september 2009, 09:58

Euroopa Komisjon tahab kehtestada pankadele
täiendavad ja „karistavad“ kapitalinõuded, et piirata valuutalaenude
väljastamist, millest on praegu suured probleemid paljudel Kesk- ja Ida-Euroopa
riikidel.

Ringlevad eelnõuettepanekud näevad ette suuremaid kapitalinõudeid laenudele, mis ületavad 50% vara väärtusest. Eesmärk on vähendada pankadele jaoks taoliste laenude atraktiivsust. Ka tarbijad peaksid olema paremini informeeritud ohtudest, mis on seotud laenu võtmisega muus valuutas kui on sissetulekud, kirjutab Financial Times.

Poolas näiteks võeti madalama intressi pärast palju laenu Šveitsi frangis - valuutalaenud moodustavad 69% kõigist kinnisvaralaenudest. Kui Poola zlott järsult nõrgenes, tekkisid kartused, et laenuvõtjad ei suuda enam oma laene teenindada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2009, 09:58
Otsi:

Ava täpsem otsing