GILD Arbitrage`i võlakirjaemissioon õnnestus

18. september 2009, 08:46

Eile lõppes edukalt GILD Arbitrage`i
võlausaldajatele suunatud võlakirjaemissioon, millega viidi fondi
laenukohustuste restruktureerimine edukalt lõpule, teatas GILD Bankers.

Emissiooni tulemusena konverteeriti 99% nõuetest GILD Arbitrage vastu 3 aasta pikkusteks võlakirjadeks. Võlakirju märkisid fondi kõik suuremad laenuandjad, fondi 34 laenuandjast märkis oma nõude arvelt võlakirju 33; kokku märgiti emissiooni käigus võlakirju 22,66 miljonit euro (353,6 miljonit krooni) eest. Märkinud investorite väärtpaberikontodele kantakse võlakirjad väärtuspäeval, 18. septembril 2009.

GILD Arbitrage`i fondijuht Tõnno Vähk on rahul, et pikk ja pingeline läbirääkimiste protsess jõudis kõiki pooli rahuldavale tulemusele: „Mul on väga hea meel, et õnnestus saavutada kompromiss võlausaldajatega, mis on tegelikult ainus võimalus fond tänasest keerulisest olukorrast välja tuua. Loomulikult emissiooni õnnestumisega töö ei lõpe, vaid pikaajaline ja tõsine töö fondi varadega koostöös fondi võlakirjaomanike ja investoritega seisab ees. Samuti kutsume peagi kokku fondi osakuomanike üldkoosoleku, et viia ellu ka vajalikke muudatusi fondi struktuuris.”

Fond pakkus kõigile laenuandjatele välja võimaluse konverteerida oma nõuded fondi vastu tagatud ja registreeritud varade müügist sõltuva tagasimaksegraafikuga võlakirjadeks. Vastavalt emissiooni tingimustele on võlakirjad tagatud kõigi fondi koormamata varadega, mida võlakirjaomanike huvides hoiab tagatisagent. Võlakirja pikkus on 36 kuud ning intress esimesel aastal 12%, teisel 18% ning kolmandal 24%.

Fondi esimene võlakirjaemissioon, mis kuulutati välja 4. septembril, ebaõnnestus, sest ei saavutatud nõutud 95% suurust märkimiste mahtu. Fondivalitseja AS GILD Fund Management kuulutas seejärel välja emissiooni pisut muudetud tingimustega ning jätkas läbirääkimisi võlausaldajatega, mille tagajärjel jõuti kokkuleppele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2009, 10:03
Otsi:

Ava täpsem otsing