1. november 2009 kell 21:00

Kauboimodernistlik rantšo Kalifornias uhke katuse varjus

Idee on lihtne - kui muidu mõjuks selline putka justkui ehitussoojak, mille kallal meikarid veidi vaeva näinud, siis uhke metallkatuse all uues industriaalses mõõtmes omandab maja nutikalt mitmekihilise ehituskunstiteose ilme.

See mängib osavalt privaatse ja avaliku ruumi segunemisega ning hoiab ka suure sirmi alla paigutatud putka jahedamana, kui see otse päikeselõõsas oleks.

Nii et see pole mitte vaid elamu või suvila, vaid oma mitmete tasandite ja kihtidega justkui väike moodne loss. Samal kombel annaks ära kasutada ka Eestis kõikjal vedelevaid vanu tööstushoonete skelette jms, kui need just liialt suured pole. Näiteks Lätis premeeriti mõni aasta tagasi väikest klaasist maja, mis istus vana kõrtsi poolhävinenud kivivaremeis õige šikilt, justkui jääkuninganna ajas tardunud kokteilibaaris.

Autor: Urmas Oja

Hetkel kuum