Ka Prantsusmaa plaanib pangaboonustele maksu

Sirje Rank 10. detsember 2009, 14:11

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy kaalub 2009. a pankurite boonuste maksustamist nii nagu seda teeb ka Suurbritannia, kirjutab agentuur Bloomberg.

Maksu alla läheksid summad, mis ületavad 27 000 eurot. Maksu suurus on praegu veel lahtine, ütlesid kaks Prantsusmaa valitsusametnikku.

Ühekordne maks pankurite boonustelt on prioriteet, kuna paljud 2009. a boonused on tingitud abist, mis valitsused pangandussektorile on andnud, kirjutasid Sarkozy ja Briti peaminister Gordon Brown täna ajalehes Wall Street Journal avaldatud arvamusartiklis.

„Seda ei saa lihtsalt aktsepteerida, et maksumaksjad maksavad kinni majanduslanguses tekkivad kahjumid, samade institutsioonide aktsionärid ja töötajad naudivad aga kasumeid, kui majandusolukord paraneb,“ kirjutasid Brown ja Sarkozy.

Gordon Brown, soovides vältida avalikkuse protesti tuleval aastal lähenevate valimiste eel, kehtestas eile ajutiselt 50%se maksu kõigile Suurbritannias tegutsevate pankade töötajate boonustele, mis ületavad 40 730 dollarit. Ajaleht Le Monde kirjutas täna, et ka Sarkozy plaanib sarnast sammu.

Saksamaa kantsler Angela Merkel nimetas täna Suurbritannia pangaboonuste maksustamise mõtet võluvaks ideeks ning avaldas lootust, et pankurid sellest õppust võtavad.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. December 2009, 23:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing