Krugman: Darling, I love you

Sirje Rank 10. detsember 2009, 22:43

„Kallis, ma armastan sind,“ pealkirjastas Nobeli majanduspreemia laureaat Paul Krugman Briti rahandusministri Alistair Darlingu nimega mängides oma kiitva hinnangu Suurbritannias pankurite boonustele kehtestatud maksule.

Kiirel pealevaatamisel paistab see olevat hea mõte, kirjutab Krugman oma blogis ajalehe New York Times veebilehel.

„Kas me tõesti kardame, et parimad ja taibukaimad selle pärast nüüd finantsalalt lahkuvad, et mujal karjääri teha? Minu arvates on see isegi hea: kõik teadaolevad andmed viitavad sellele, et alates 1980nendatest aastatest on kiire kasv finantsalal johtunud mitte niivõrd tõelise väärtuse lisamisest, kui tulu saamisest majandusliku keskkonna kasutamisest või sellega manipuleerimisest,“ kirjutab Krugman ja meenutab USA endise keskpanga juhi Paul Volckeri sõnu, et viimastel kümnenditel pole finantsalalt välja tuua muud ilmselget tootlikkust lisanud uuendust kui sularahaautomaat.

„Kogu sektor on maksumaksja jaoks tohutu hinnaga päästetud. Mingigi tasu selle eest tundub igati mõistlik,“ kirjutab Krugman.

Briti rahandusminister Alistair Darling teatas sel nädalal, et kehtestab pankurite boonustele, mis ületavad 25 000 naela, ajutiselt 50%se maksu. Maks jääb jõusse tuleva aasta 5. aprillini.


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. December 2009, 07:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing