Hannes Sarv • 22. mai 2010 kell 6:54

Lang: variisikuga võitlemine ettevõtja enda asi

Kuigi justiitsminister Rein Langi sõnul on valeandmete esitamine äriregistrile kriminaalkuritegu, pidas ta loomulikuks, et sulide vastu võitlemisega ärimaastikul peavad tegelema ettevõtjad ise.

„See on ju eraõiguslik suhe. Jumaluke, kui keegi näeb, et kuskil on mingi suli või et talle kurja tehakse, siis see on ju iga ettevõtja enda asi seda asja ajada,“ ütles Lang.

Lang tõdes, et variisikute kasutamine on taunitav. Samuti selgitas te, et valeandmete esitamine registrile on kriminaalkuritegu ning ärikeelu all olevaid isikuid ei saa niikuinii ettevõtete juhatusse ega nõukogudesse panna.

Mis aga saab juhul, kui ärikeeldu neile isikutele kehtestatud pole, aga tegemist on teadaolevate variisikutega, Lang lahata ei soovinud. Samuti keeldus ta probleemi kohta pikemalt arvamust avaldamast. „Ma ei ole teie lehe lugeja, ütlen ausalt. Juba pikemat aega,“ lisas ta.

Äripäeva kirjutas eile Konstantinos Vrettose nimelisest variisikust, kes kuulub Eestis kümnete võlgades ja likvideerimisel firmade juhatusse. Aadressile Silikaltsiidi 3-28 on registreeritud kümneid võlgnikest ettevõtjaid, kes tegevuse lõpetanud. 

Hetkel kuum