Silvia Kruusmaa • 15. august 2010 kell 11:31

Ansip: Reformierakonna eesmärkideks on energiasõltumatus ja tõhusam riik

Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul on Eesti ees seisvateks keskseteks eesmärkideks kvaliteetne haridus, energiasõltumatus ja tõhusam riik, vahendas erakond

„Euro on kindlasti väga tähtis saavutus, mille mõju majanduskeskkonna parandamisele ja usalduse suurendamisele Eesti vastu ei saa kuidagi alahinnata. Majanduse ja tööstustoodangu kasv ning  tööpuuduse vähenemine  on samuti väga olulised positiivsed trendid. Aga need, kes arvavad, et me jääme nüüd loorberitele puhkama, eksivad kõvasti,“ ütles Ansip sel nädalavahetusel Kurgjärvele suvepäevadele kogunenud reformierakondlastele.

Ansipi sõnul on Reformierakond juba pikka aega teinud tööd uue plaani kallal, mille keskseteks eesmärkideks on kvaliteetne haridus, energiasõltumatus ja tõhusam riik.

„Kui me suudame oma inimestele anda põhjamaiselt kvaliteetset haridust, tagada Eesti varustatuse odavama energiaga ja hoida oma majanduskeskkond jätkuvalt konkurentsivõimeline, siis saabki Eestist Põhjamaade tiiger,“ toonitas Ansip.

Täna me seda veel ei ole, nentis peaminister. Näitena võib tuua kasvõi olukorra täiendhariduses. "Kuigi me oleme olnud tublid ja suutnud osalemise elukestvas õppes majanduskriisi ajal kahekordistada, jääme Soomest ja Rootsist endiselt oluliselt maha,“ märkis Ansip.

Hetkel kuum