Väinu Rozental • 30. august 2010 kell 16:24

Transpordi ametiühing: tööandjate manifest on poliitiline äärmuslus

Töötajate streigiõiguse piiramist nõudev ja kollektiivsete läbirääkimiste vastu suunatud tööandjate tänane manifest on transpordi ametiühingu hinnangul täis ettepanekuid, millest juhindumine viiks riigi majanduslikku ja poliitilisse tupikusse.

„Tegu on poliitilise äärmuslusega,“ kirjutas transpordi ametiühing oma pressiteates.

„Kuigi Põhjamaade majandused tõestasid oma vastupidavust üleilmsete kriiside suhtes, kiikavad tööandjad oma ettepanekutega täna pigem majanduslikult ebastabiilse Läti kui Rootsi suunas,“ hindas transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson.

Ta oli veendunud, et ametiühingud suudavad suurema osa kahjulikest otsustest ära hoida, kuid selleks tuleb järsult tõsta töötajate teadlikkust ja valmidust oma huvide ja õiguste eest seista.

 

Hetkel kuum