Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  12 aastat tagasi peatas Eesti Pank ERA Panga tegevuse

  Loe, mis juhtus 6. oktoobril Eesti majanduses.

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.
  18 aastat tagasi
  6.10.1992. President Lennart Meri andis riigikogu ees ametivande (Meri oli president kuni 8.10.01).
  17 aastat tagasi
  6.10.1993. Registreeriti puitmaterjalide müügifirma AS Puumarket.
  6.10.1993. Lõppes Jüri Luige kui portfellita ministri ametiaeg Mart Laari 1. valitsuses (Luik nimetati portfellita ministriks 1.12.92 ja alates 23.08.93 täitis ta ka kaitseministri kohustusi; Luik oli kaitseminister kuni 7.01.94).
  15 aastat tagasi
  6.10.1995. Pankrotistus AS Ranna Linnukasvatus.
  6.10.1995. Eesti Väärtpaberiametis registreeriti Hoiupanga Investeerimisfond.
  13 aastat tagasi
  6.10.1997. Tartu Kommertspanga likvideerimiskomisjoni endine liige Gunnar Dudkin asus kandma talle Tartu ringkonnakohtu poolt 12.03.96 mõistetud kolmeaastast karistust (südamehaige Dudkin vabastati 12.12.97 presidendi otsusega karistuse kandmisest tingimisi ja mees vabanes vanglast 13.12.97).
  6.10.1997. Eesti Televisioonis vahetus peadirektor: alates 13.10.92 ETVd juhtinud Hagi Šeini asemel asus ametisse ASi Meediapress omanik ja tegevjuht Toomas Lepp (Lepp vallandati 13.12.99, ent ta vaidlustas vallandamise ja lõplikult lasti ta lahti 6.03.00).
  12 aastat tagasi
  6.10.1998. Eesti Pank peatas ERA Panga tegevuse ja kuulutas välja tähtajatu moratooriumi (moratoorium lõpetati 6.04.99 ja samas algatati ERA Panga pankrotimenetlus; ERA Pank pankrotistus 7.06.99).
  11 aastat tagasi
  6.10.1999. Sai teatavaks, et Urmas Sõõrumaale kuuluv ESS Investeeringute OÜ müüs omanike vaheliste lahkhelide tõttu oma 45 protsendilise osaluse Salva Kindlustuse ASis Läti riiulifirmale UB Apdrošinašana (kuu aega hiljem selgus, et Läti riiulifirma taga olid kindlustusseltsi senised aktsionärid eesotsas Tiit Pahapilliga; ESS Investeeringud ostis osaluse Salva Kindlustuses 3.10.97 ligi 30 miljoni krooni eest).
  7 aastat tagasi
  6.10.2003. Seni veel ainsa Eesti ajalehena suureformaadilisena ilmunud venekeelne ajaleht Estonija hakkas ilmuma väiksemas formaadis.
  6.10.2003. Juhan Partsi valitsuses vahetus rahandusminister: alates valitsuse algusest ehk 10.04.03 sellel kohal olnud Tõnis Palts astus tagasi ja uueks rahandusministriks sai Taavi Veskimägi (Veskimägi oli rahandusminister kuni valitsuse volituste lõppemiseni ehk 13.04.05).
  6.10.2003. Seesam Elukindlustuse ASis vahetus juhatuse esimees: kindlustusfirmat alates 1997. aasta jaanuarist juhtinud Taivo Saar lahkus ametist ja uueks juhatuse esimeheks sai Erki Kilu, kes enne seda oli alates 1996. aasta märtsist vastutav samas kindlustusteenuste ja -toodete arendamise eest (Kilu lahkus Seesam Elukindlustuse juhatuse esimehe kohalt 30.04.08).
  6 aastat tagasi
  6.10.2004. ASi Standard juhatuse esimees Enn Veskimägi, turundusdirektor Priit Tamm ja ökonoomikadirektor Mati Peekma ostsid soomlaste Indoor Groupile ning riskikapitaliinvestori BaltCap fondile Baltic Investment Fund kuulunud 57 protsenti ettevõttest (tehinguga said eestlased Standardi omanikeks).
  4 aastat tagasi
  6.10.2006. Ärimehed Rein Kilk ja Neeme Raig ühendasid kõik oma firmad ASi Pere alla, luues sellega Lõuna-Eesti suurima toidukontserni.
  2 aastat tagasi
  6.10.2008. Eesti laevafirma, ASile Merktrans kuuluv AS Baltic Scandinavian Lines avas uue liini Rootsi sadama Harnösandi ja Soome sadama Kaskineni vahel.
  6.10.2008. Ajaleht SL Õhtuleht hakkas taas ilmuma Õhtulehe nime all (Sõnumilehe ja Õhtulehe asemele tekkinud SL Õhtuleht hakkas ilmuma alates 3.07.00).
  1 aasta tagasi
  6.10.2009. Harju maakohus kuulutas pankrotistunuks kolm aastat tagasi asutatud müügi- ja logistikateenust pakkunud ASi Coverland Eesti, mille suuromanik oli läbi Eesti Talleks ASi suurärimees Andres Sarri.
  6.10.2009. Harju maakohus kuulutas välja Indrek Pertelsoni kui füüsilisest isiku pankroti (olümpiapronksi Pertelsoni juhitud spordiklubi Arigato hallanud Haabersti Perespordikeskuse AS pankrotistus 27.08.08).
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkas puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.