Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  12 aastat tagasi peatas Eesti Pank ERA Panga tegevuse

  Loe, mis juhtus 6. oktoobril Eesti majanduses.

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.
  18 aastat tagasi
  6.10.1992. President Lennart Meri andis riigikogu ees ametivande (Meri oli president kuni 8.10.01).
  17 aastat tagasi
  6.10.1993. Registreeriti puitmaterjalide müügifirma AS Puumarket.
  6.10.1993. Lõppes Jüri Luige kui portfellita ministri ametiaeg Mart Laari 1. valitsuses (Luik nimetati portfellita ministriks 1.12.92 ja alates 23.08.93 täitis ta ka kaitseministri kohustusi; Luik oli kaitseminister kuni 7.01.94).
  15 aastat tagasi
  6.10.1995. Pankrotistus AS Ranna Linnukasvatus.
  6.10.1995. Eesti Väärtpaberiametis registreeriti Hoiupanga Investeerimisfond.
  13 aastat tagasi
  6.10.1997. Tartu Kommertspanga likvideerimiskomisjoni endine liige Gunnar Dudkin asus kandma talle Tartu ringkonnakohtu poolt 12.03.96 mõistetud kolmeaastast karistust (südamehaige Dudkin vabastati 12.12.97 presidendi otsusega karistuse kandmisest tingimisi ja mees vabanes vanglast 13.12.97).
  6.10.1997. Eesti Televisioonis vahetus peadirektor: alates 13.10.92 ETVd juhtinud Hagi Šeini asemel asus ametisse ASi Meediapress omanik ja tegevjuht Toomas Lepp (Lepp vallandati 13.12.99, ent ta vaidlustas vallandamise ja lõplikult lasti ta lahti 6.03.00).
  12 aastat tagasi
  6.10.1998. Eesti Pank peatas ERA Panga tegevuse ja kuulutas välja tähtajatu moratooriumi (moratoorium lõpetati 6.04.99 ja samas algatati ERA Panga pankrotimenetlus; ERA Pank pankrotistus 7.06.99).
  11 aastat tagasi
  6.10.1999. Sai teatavaks, et Urmas Sõõrumaale kuuluv ESS Investeeringute OÜ müüs omanike vaheliste lahkhelide tõttu oma 45 protsendilise osaluse Salva Kindlustuse ASis Läti riiulifirmale UB Apdrošinašana (kuu aega hiljem selgus, et Läti riiulifirma taga olid kindlustusseltsi senised aktsionärid eesotsas Tiit Pahapilliga; ESS Investeeringud ostis osaluse Salva Kindlustuses 3.10.97 ligi 30 miljoni krooni eest).
  7 aastat tagasi
  6.10.2003. Seni veel ainsa Eesti ajalehena suureformaadilisena ilmunud venekeelne ajaleht Estonija hakkas ilmuma väiksemas formaadis.
  6.10.2003. Juhan Partsi valitsuses vahetus rahandusminister: alates valitsuse algusest ehk 10.04.03 sellel kohal olnud Tõnis Palts astus tagasi ja uueks rahandusministriks sai Taavi Veskimägi (Veskimägi oli rahandusminister kuni valitsuse volituste lõppemiseni ehk 13.04.05).
  6.10.2003. Seesam Elukindlustuse ASis vahetus juhatuse esimees: kindlustusfirmat alates 1997. aasta jaanuarist juhtinud Taivo Saar lahkus ametist ja uueks juhatuse esimeheks sai Erki Kilu, kes enne seda oli alates 1996. aasta märtsist vastutav samas kindlustusteenuste ja -toodete arendamise eest (Kilu lahkus Seesam Elukindlustuse juhatuse esimehe kohalt 30.04.08).
  6 aastat tagasi
  6.10.2004. ASi Standard juhatuse esimees Enn Veskimägi, turundusdirektor Priit Tamm ja ökonoomikadirektor Mati Peekma ostsid soomlaste Indoor Groupile ning riskikapitaliinvestori BaltCap fondile Baltic Investment Fund kuulunud 57 protsenti ettevõttest (tehinguga said eestlased Standardi omanikeks).
  4 aastat tagasi
  6.10.2006. Ärimehed Rein Kilk ja Neeme Raig ühendasid kõik oma firmad ASi Pere alla, luues sellega Lõuna-Eesti suurima toidukontserni.
  2 aastat tagasi
  6.10.2008. Eesti laevafirma, ASile Merktrans kuuluv AS Baltic Scandinavian Lines avas uue liini Rootsi sadama Harnösandi ja Soome sadama Kaskineni vahel.
  6.10.2008. Ajaleht SL Õhtuleht hakkas taas ilmuma Õhtulehe nime all (Sõnumilehe ja Õhtulehe asemele tekkinud SL Õhtuleht hakkas ilmuma alates 3.07.00).
  1 aasta tagasi
  6.10.2009. Harju maakohus kuulutas pankrotistunuks kolm aastat tagasi asutatud müügi- ja logistikateenust pakkunud ASi Coverland Eesti, mille suuromanik oli läbi Eesti Talleks ASi suurärimees Andres Sarri.
  6.10.2009. Harju maakohus kuulutas välja Indrek Pertelsoni kui füüsilisest isiku pankroti (olümpiapronksi Pertelsoni juhitud spordiklubi Arigato hallanud Haabersti Perespordikeskuse AS pankrotistus 27.08.08).
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Pangaaktsiad tirisid Balti börsiindeksi miinusesse
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.