• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiire tõus

  Tallinna linnapea Edgar Savisaare 2009. aastal 2,7 miljoni krooni suuruse laenuga lühiajalisest likviidsuskriisist välja aidanud salapärase Neitsisaarte firma äripartneriks on kaks nädalat tagasi Tallinna keskkonnametit juhtima asunud Otto Popel.

  Neitsisaartele registreeritud firma Primelight Overseas Holdingul on Eestis kaks tütarfirmat. Bravotexi nimelist firmat juhib Keskerakonna ühe võtmepoliitiku Ain Seppiku poeg Sulev Seppik. See ettevõte otsustaski rahahätta sattunud Edgar Savisaarele anda 2,7 miljoni krooni suuruse lühiajalise laenu, mille Savisaar hiljem enda sõnade kohaselt refinantseeris Lichtensteini ettevõtja Peter Kaiseri abil.
  Bravotexi kõrval omab aga see salapärane Neitsisaarte ettevõtja Eestis veel teist firmat, mille nimi on Blueray Invest. Selle ettevõtte partneriks on Tallinna uueks Keskkonnaameti juhiks saanud avalikkusele seni tundmatud keskerakondlane Otto Popel. Samuti oli Popel kuni 5. oktoobrini Blueray Investi juhatuse liige.
  Küsimusele, millega Neitsisaarte firma Primelight Overseas Holding tegeleb ja kes on selle omanikud, vastas Popel: "Palun nendes küsimustes pöörduda vastava firma poole, kuna minu praegune töövaldkond ei ole enam ettevõtlusega seotud."
  Enne Tallinna linna palgale asumist kuulus Popel laevade agenteerimise ja opereerimisega tegeleva firma Baltic Maritime Service juhtkonda. Selles ettevõttes on tal ka 10% suurune osalus. Ülejäänu kuulub Sulev Seppiku firmale Enerqvist. Aga ka selle ettevõtte omanikuks oli lühikest aega Blueray Invest.
  Huvitav asjaolu on, et Baltic Maritime Service nõukogu liige oli kuni 2009. aasta veebruarini Tallinna Keskkonnaameti juhataja kt ehk praegu Popeli asetäitja Relo Ligi. Ta oli selles firmas ka nõukogu liige ehk omanike esindaja ajal, kui ettevõtet kontrollis too salapärane Neitsisaarte ettevõtja.
  Seppik: Popel on üks töökamaid, keda teanSulev Seppik ütles, et Popel on end taandanud tema firma juhatuse liikme kohalt ning tegutseb edaspidi avalikus teenistuses. Popeli kohta jätkus Seppikul vaid kiidusõnu. "Ta on üks töökamaid inimesi, keda tean," ütles Seppik.
  Endine Tallinna Keskkonnaameti juht Arvo Käärd, kes kuulus samuti Keskerakonda, lahkus ametist omal soovil selle aasta septembris, kuid väidetavalt olid lahkumise taga lahkhelid linnajuhtidega. Sama segastel põhjustel lahkus ka varasem juht Tõnu Tuppits.
  Äripäevale on öeldud, et Käärdi üheks lahkumispõhjusteks võib olla "parteiliste" projektide toppamajäämine.
  Oma mees pukki
  Popel on 2004. aastast Keskerakonna liige, nagu ka tema abikaasa Jelena.Popel on ka väga hea tuttav oma ülemuse, Tallinna abilinnapea Deniss Boroditšiga, kes omakorda on varasematel aastatel olnud Siim ja Sulev Seppiku äripartneriks. Seega võib öelda, et keskkonnavaldkonda kureerib Tallinnas üks sõpruskond või äripartnerid.
  Sarnaselt Seppikule kiidab ka Boroditš Popelit. "Tähtis on see, et ameti juht peab juhtima. Ja juhtimiskogemus on tal kõva,“ ütles Boroditš. Tema sõnul viidi Keskkonnaameti juhi kohale läbi konkurss, kandideerijad pidid kirjutama essee.
  "Eks keskkonnaameti juht peab lahendama elulisi küsimusi, näiteks kalmistute ja jäätmetega seonduvaid jne. Õige oleks neid probleeme vaadata just tarbija seisukohast,“ rääkis Boroditš.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.