Indrek Kald • 12. oktoober 2010 kell 12:09

IRL: Savisaar jagab töökohti isiklike teenete alusel

IRLi Tallinna volikogu fraktsiooni juhi Indrek Raudse sõnul vohab Tallinna linnavalitsuses onupojapoliitika, töökohti jagatakse isiklike teenete alusel Keskerakonnale ja Edgar Savisaarele.

"Ei ole üllatav, et Tallinna keskkonnaameti uueks juhiks nimetati Otto Popel, kes on seotud Savisaarele 2,7 miljon krooni laenu andnud firmaga," sõnas Raudne. "See on taas hea näide keskerakondlikust asjaajamisest pealinnas, kus laenu andmise või mõne muu teene eest saab magusa töökoha linnaaparaadis," lisas ta.

Raudse sõnul on taolisel JOKK-poliitikal valus hind, kuna pikemas perspektiivis kahjustab see nii linna kui ka terve riigi mainet ja arengut. "Tallinnal vabariigi pealinnana tuleks aru saada, et taolist nõukogudeaegset onupojapoliitikat Eestis enam ei aeta. Olukord, kus linnaparaat kubiseb keskerakondlastest ja teistest "teenekatest" inimestest, ei teeni mitte linna, vaid Keskerakonna huve. See aga pärsib linna arengut," rääkis Raudne.

Tema sõnul kavatseb IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsioon antud teema kindlasti tõstatada järgmisel Tallinna linnavolikogu istungil.

Äripäev kirjutas tänases esikaaneloos, et Edgar Savisaare salapärase rahastaja äripartner Otto Popel sai Tallinna linna palgale keskkonnaameti värske juhina.

Hetkel kuum