Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroraha kulub omast kergemini

  Vaevalt et krooni asendumine euroga aastavahetusel muudab suhtumist meie oma rahasse ja nn eurorahasse. Kui oma raha tuleb tuleb kokku hoida ja sellega hoolikalt ringi käia, siis euroraha tundub olevat muinasjutu leivapätsikese moodi, millest alati uus kasvab, kui purukese kappi alles jätad.
  Nii on euroraha kasutades lihtsam teha ka mitmesuguseid kampaaniaid, mis silmnähtavat kasu ei pruugi tuuagi, küll aga saavad kõlapinda meedias. Viimane selline kampaania on "Talendid koju", mida juhib Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ning rahastab riigikantselei Tarkade otsuste fondi kaudu Euroopa Liidu Sotsiaalfond.
  Oli tehtud mitu uuringut, kogutud andmeid ja argumente, tehtud kodulehekülg ja foorum - hulga tööd. Kas see tagasikutsumine peaks tõstma välismaal elavate-töötavate eestlaste enesetunnet? Kahtlemata. Kas see paneb nad liikuma, selles ma kahtlen. Võib-olla ehk ainult need, kes on juba peaaegu tulemas, ainult seda viimast tõuget veel pole.
  Loomulikult oleks tore, kui siia tuleksid kogenud, andekad, kohanevad inimesed, Eesti kodanikud, kes nagu värske tuulehoog tooksid uut elu.
  ETV jutusaate innukate kampaania kaitsjate argument, et siin saab oma firma rajada 15 minutiga, on küll tõsi, aga pole piisav. Ja see, et siin saad kätte kõrgema koha kiiremini, võib olla küll ametiposti nime tõttu ahvatlev, kui jääb kaalult ikkagi kergemaks mõnest teisest.
  Millest siis võiks abi olla? Pigem sellest, mis jääb ettevõtlusest ja töökohast väljapoole. Et oleks võimalik laps lasteaeda panna. Et oleks normaalse sagedusega ühistransport, kui inimene mõtleb rohelisemalt. Et oleks võimalik maakodu kuudeks seisma jätte, kartmata, et asjad sealt ära varastatakse. Ja palk ikka ka, mis sarnaneks eelnenule.
  Seejärel oleks juba mõtet sellest kõigest kampaaniaga teada anda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.