Aivar Hundimägi • 2. november 2010 kell 11:42

Savisaar kartis volikogu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ei soovinud oma salapärase laenutehingu kohta anda selgitusi volikogu ees ning eelistas volikogu liikme Siim Kabritsa (IRL) küsimustele vastata kirjalikult.

Volikogu ees esinemise kohustusest vabastas Savisaare Tallinna võimuliidu esindajatest koosnev Tallinna linnavolikogu eestseisus 28. oktoobril toimunud koosolekul. Eestseisus otsustas, et 4. novembril toimuval volikogu koosolekul ei pea linnapea vastama Kabritsa arupärimisele suuliselt, vaid piisab kirjalikust vastusest.

Koosolekut juhatas linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ning sellel osalesid poliitikutest Jaak Juske, Andres Kollist, Elmar-Johannes Truu ning linnavolikogu kantselei ametnikud Riina Altpere, Erkki-Alo Kirde, Marek Leemets, Rita Makarova, Hilja-Anne Merzin, Kristiina Must, Ivor Onksion, Anne Parksepp, Marika Plooman, Hele Põld, Ruth Maria Roosi, Ester Šank, Marii Viks ning Priit Lello.

Elmar-Johannes Truu ütles, et ta ei mäleta, et Savisaart suulisest vastamisest vabastav punkt üldse eestseisuse koosolekul arutamisele tuli. "Ega seal väga ei arutata neid asju, vaadatakse lihtsalt päevakord läbi ja Toomas Vitsut ütleb, et selle punkti paneme sisse," rääkis ta. Truu sõnul vaadati küll, et linnapeal on 4. novembri volikogus terve ports arupärimisi, aga miks just see otsustati päevakorrast välja võtta, seda ta enda sõnul ei mäleta. "Arutelu selle üle küll ei toimunud," märkis Truu.

Hetkel kuum