• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liive: ärge Latvenergo valimist häbenege

  Eesti Energia juht Sandor Liive ütles tänasel konkurentsiteemalisel konverentsil küsimustele vastates, et ettevõtted peaksid häbenemata Eesti Energia elektrienergia hinnast 25% odavamad Latvenergo pakkumised vastu võtma.

  Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise juht Toomas Sepp märkis, et kui nad pidid vabalt turult elektrienergiat ostma hakkama, otsis ettevõte müüjat konkursiga. Seppa üllatas, et mingit konkurentsi elektri müügiks suurtarbijale ei ilmnenud ja Latvenergo pakkus neile 25% madalamat hinda, kui kohaliku päritolu ettevõtted. Latvenergo võtab Eesti Energialt varsti kõik suurkliendid ja turu käest, muretses Sepp.
  „Minu soovitus on, võtke see pakkumine vastu, ärge häbenege!“ kommenteeris Liive Sepa muret. „Võidate teie, võidame meie, sest müüme sama energia, mida te 25% odavamalt ostate, lätlastele ja leedulastele avatud turu hinnaga maha.“
  Liive sõnul teevad Läti ja Leedu elektrifirmad ääretult madalaid pakkumisi, et oma maa suurkliente hoida ning Eestis Eesti Energialt kliente üle lüüa. See on neile võibolla ääretult oluline, et saaks koju minna, aumärk rinnas, rääkis Liive. Samas toob Latvenergo arutu turuvallutus Eesti Energiale majanduslikku kasu, kuna ettevõte saab n-ö vabaks jäänud energiamahud avatud turul hea hinnaga lätlastele maha müüa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.