Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Wall Street pööras taas kasvule

  Kolm päeva kestnud üldisele langusele on pandud piir ning Ühendriikide aktsiaturud liiguvad tugevas tõusus. Aktsiahinnad said tõuke ülespoole pärast seda, kui ametnikud teatasid, et USA on valmis toetama Euroopas finantsstabiilsuse loomisel.

  Tänast päeva alustasid aktsiaturud tunduvalt kõrgemalt, peamised aktsiaindeksid olid pärastlõunal enam kui 2 protsendises tõusus. Eurotsooni võlaprobleem on jäänud tahaplaanile, positiivse uudisena tuli uute töökohtade loomine USA-s ja tootmisaktiivsuse kasv Hiinas. Samuti tegi investoritele meelehead Ühendriikide teade, mille kohaselt on nõus vajadusel toetama Euroopat finantsprobleemi lahendamisel.
  Ettevõtete tasandil tõi häid uudiseid hiljuti aktsiaturul taas debüteerinud General Motors, kes teatas, et Novembris tõusis võrreldes eelmise aasta sama kuuga automüük ligi 11 protsenti. Kolmapäeva pärastlõunal on autotootja aktsiahind kerkinud 1,75 protsenti 34,8 dollarile.
  Pangandussektoris tõi investoritele lõpuks kergendust Bank of America, kes lükkas tagasi väited, mille kohasel WikilLeaksil oleks nende kohta informatsiooni, mis kahjustaks ettevõtet.
  Täna on panga aktsia kaubeldud 0,9 protsenti kallimaks 11,04 dollarile.
  Aktsiaturgudega samas suunas liiguvad ka peamised tarbeained. Kulla hind on täna kerkinud 0,44 protsenti, ning liigub taas 1400 dollari suunas, pärastlõunal on kauplemishind 1392 dollarit. Toornafta hind on kerkinud 2,69 protsenti 86,41 dollarile.
  Peamised aktsiaindeksid on tugevalt plussis. Dow +2,18 protsenti, Nasdaq 2,23 protsenti ja S&P500 +2,09 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.