Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  MarkIT loodab 5 aasta pärast miljardikäivet

  IT-kaupade e-hanke keskkond MarkIT soovib saavutada 2015. aastal käibeks 75 miljonit eurot ehk ligi 1,2 miljardit krooni.

  Sel aastal ulatub MarkITi käive 26 miljoni euro ehk veidi enam kui 400 miljoni kroonini. Eesti annab täna käibest 35 protsenti, Läti 15%, kinnitas MarkITi juht Andres Agasild.
  Kokku tegutseb ettevõte hetkel 21 Euroopa riigis, neist kümnes on ka kontor ja oma müügimehed. Ülejäänud riikide kliente teenindatakse Tallinnast. "Eks see on ka füüsilise investeeringu küsimus. Pole suutelised kõikidesse riikidesse korraga müügikontorit püsti panema," rääkis Agasild innovatsiooniajakirjale HEI.
  Tema sõnul maksab kontori loomine välisriigis sada tuhat eurot aastas ning esimesed kolm aastat tuleb kannatada kahjumit. "Lõppeesmärk on, et meil oleks kõigis 21 riigis oma kontor: viis kuni kaheksa inimest ja iga riik teeks umbes miljon eurot inimese kohta käivet," märkis Agasild.
  MarkITi laienemine Euroopas muutus tema ütlusel eriti hoogsaks pärast seda, kui ettevõttel tekkis töö käigus uus ja innovaatiline idee. "Rahvusvahelised ettevõtted, kes tegutsevad Euroopas, võivad võtta MarkIT ja poole tunniga teha tellimused oma kõikidesse tütarfirmadesse," kirjeldas ta. "Sellelaadset teenust ei paku Euroopas keegi," lisas Agasild.
  Tallinnas asuvad MarkIT jutimine, tootearendus ja backoffice. "Meil on väga tugev finantstiim Tallinnas. Hetkel teeme raamatupidamist kahekümnes Euroopa riigis. Seadused on ikka väga ebaühtlased ja kohati leiab ikka väga absurdseid asju," rääkis Agasild.
  Tema ütlusel mõtleb MarkIT ka Vene ja USA turu peale. "Mõtleme, aga ei räägi. Meil on praegu umbes viie-kuueaastase ajahorisondiga visioon ja keskendume sellele. Aeg on näidanud ka seda, et töö käigus tuleb uusi ideid ja eesmärke," rääkis Agasild.
  MarkIT Holding ASi omanikud on Andres Agasilla enamusosalusega Stars En Prix OÜ, Jaan Pillesaare JPF Holdings OÜ ja Skype'i-neliku investeerimisfirma Ambient Sound Investments OÜ.
  Ettevõtte eelmise aasta müügitulu oli 303 miljonit krooni, kahanedes aasta varasemaga võrreldes 18%. Kahjumit teeniti 8,2 miljonit krooni võrrelduna tunamulluse 10,4 miljoni kahjumikrooniga.
  Tänavu esimesel poolaastal kasvas MarkIT grupi käive mullusega võrreldes 30% ehk 140 miljonilt 187 miljoni kroonini. Seejuures paisus MarkIT Eesti poolaasta käive 54 miljonilt 77 miljoni kroonini ehk 45%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.