Katariina Krjutškova • 16. detsember 2010 kell 16:09

Velman: Wikileakside töö kurvastab

Mind teeb kurvaks, et meie Wikileaksid töötavad ja info, mis oli mõeldud kitsale ringile, leidis kajastamist ajalehe esiküljel, ütles riigikogu keskerakondlasest liige Vladimir Velman, keda kapo peab Edgar Savisaare suhete loojaks Venemaaga.

Velmani sõnul pole selles loos sisu. Ta käis küll enda sõnul Moskvas kaasas Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunininiga kohtumisel, kuid rahast seal juttu polnud. „See tuli siis, kui allkirjastati leping,“ sõnas Velman.

Velmani sõnul on Edgar Savisaar oli inimene, kes aitas 20 aastat tagasi Eestile iseseisvuse tuua. „Rääkida nüüd, et ta on agent, see on ülepakutud. Me kõik oleme mõjutusagendid, sest me oleme poliitikud ja mõjutame valijaid,“ ütles Velman.

„Keskerakond on Ühtse Venemaaga partnerid ja selgitame üksteisele, mis meie riikides toimub. Näitasime ära, et meie oleme need poliitikud Eestis, kes ei pööra Venemaa poole selga ja eks see mõjub ka, miks meil on lihtsam Venemaal poliitikutega kokku saada,“ sõnas Velman.

Postimees kirjutas täna, et presidendi, peaministri ja siseministri käes on kaitsepolitsei teabeettekanne, milles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule, sest linnapea dokumendi kohaselt on Savisaar vahendajate kaudu küsinud 1,5 miljonit eurot, millega suurendada Venemaa mõju Eestis.

Hetkel kuum