Katariina Krjutškova • 16. detsember 2010 kell 11:06

Taal: piinlik ja häbi eestlaste pärast

Kui Tallinna linnapea Edgar Savisaar tõesti laenu taotles, on see igavene jama, ütles kunagine riigikogu liige ja kapo komisjoni juht Olari Taal.

„Piinlik, tõesti nii piinlik ja häbi eestlaste pärast,“ kommenteeris Taal laenuteemat enne, kui Savisaar avalikult kinnitas, et Tallinna linn tõesti sõlmis Moskva Andrei Pervozdannõi Fondiga novembris lepingu „Kiirestikuulja“ kiriku ehitamiseks. Lepingu järgi investeeriks fond veel selle aasta jooksul investeerida ehitusse 1,5 miljonit eurot ehk 25 miljonit krooni.

Taal ei soovinud rohkem asjaolusid kommenteerida, sest teab asjast nii palju, kui on lehest lugenud. Samuti ei soovinud ta eriti spekuleerida, kust võis kaitsepolitsei teabeettekanne lekkida. „Võib-olla juhtus teadaannet lugema mõni peaministri abi, seda ei tea kunagi,“ sõnas Taal.

Postimees kirjutas täna, et Eesti presidendi, pea­ministri ja ­siseministri käes on kaitsepolitsei teabeettekanne, ­milles Kesk­erakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule, sest linnapea dokumendi kohaselt on Savisaar vahendajate kaudu küsinud 1,5 miljonit eurot, millega suurendada Venemaa mõju Eestis.

Hetkel kuum