Anne Oja • 16. detsember 2010 kell 9:59

Ligi: minu arust Savisaare Venemaa-lembuses uudist pole

Rahandusminister Ligi ütles valitsuse pressikonverentsil, et tema arust Keskerakonna juhi Edgar Savisaare Venemaa-lembuses uudist pole.

Ligi tegi pressikonverentsil näo, et pole tänases Postimehes ilmunud lugu Edgar Savisaarest kui ohust Eesti riigi julgeolekule üldse näinud. "Siin minu arust uudist ei ole," lisas Ligi talle ulatatud ajalehte demonstratiivselt lapates.

"Me ei saa konkreetset asja kommenteerida, aga alates 2007. aastast on ühe erakonna motiivid minu meelest kusimärgi all. Keskerakonna sammude puhul on puudu majanduslikest ja sotsiaalsetest põhjendustest," lausus Ligi ja põrgatas kommenteerimise haridusministrile Tõnis Lukasele.

"Mina olen julgeolekuasutuste esmastest inforingkondadest väljas ja seetõttu võin kommenteerida südametunnistuspiinadeta," ütles Lukas seepeale lisades, "Venemaal oleks aeg saada aru, et oleme iseseisev riik ja kaitseme oma julgeolekut põhjalikult ja pingsalt."

Ajakirjanike küsimustele vastates kordas Ligi: "Me ei saa kommenteerida konkreetseid uurimisasju. Välisminister võib kinnitada, et erakonnajuht ei saa teha suurejoonelisi visiite Venemaale ilma kooskõlastamata."

Lukas avaldas arvamust, et konkreetne Postimehes kirjeldatud juhtum Savisaarega ei kahjusta Eesti välispoliitikat. "Küllap rahvusvahelises plaanis teatakse väga hästi, et Venemaa on muutnud oma panuseid. Kui seni püüti luua venekeelsele elanikkonnale tuginevat erakonda, siis nüüd panustatakse neile, kes juba on poliitikas. Me ei peaks muretsema, et praegune uudist rahvusvahelist uudistekünnist ületaks," selgitas ta.

Hetkel kuum