Koit Brinkmann • 16. detsember 2010 kell 15:06

Sõõrumaa: võin olla Ukraina mõjuagent

Näiteks mina võin olla praegu Ukraina mõjuagent, sest ma olen pool oma ajast Ukrainas ja mulle võib vabalt sellise sildi külge panna, kommenteeris suurettevõtja Urmas Sõõrumaa.

„Mis tähendab sõna „mõjuagent“? Ma saan aru, et agent on see, kes töötab konkreetse eesmärgi nimel ja saab selle eest hüvesid. Mõjuagent on siis isik, kellel on mõju mingis suunas mõjuda?“ küsis Sõõrumaa. Kuna Savisaar on Venemaaga sõbralik ja Eestis mõjukas inimene, on ta ka mõjuagent, lausus Sõõrumaa.

Sõõrumaa tunnistas, et pole teemaga väga kursis, aga lähenevate valimiste tõttu võib igasuguseid asju välja tulla. „Savisaare suhtlemist Venemaa poole ja läbisaamist meie venekeelse elanikkonnaga on lihtne sildistada,“ ütles Sõõrumaa.

Postimees kirjutas täna, et presidendi, peaministri ja siseministri käes on kaitsepolitsei teabeettekanne, milles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule, sest linnapea dokumendi kohaselt on Savisaar vahendajate kaudu küsinud 1,5 miljonit eurot, millega suurendada Venemaa mõju Eestis.

Hetkel kuum