Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  If hüvitas novembris 40 miljoni eest kahjusid

  Novembris maksis If Kindlustus klientidele ligi 2400 kahjujuhtumi eest 40 miljonit krooni hüvitisi.

  Suurimad novembrikuu väljamaksed olid seotud sõidukitega, millest kaskokahjusid korvas If 12 miljoni ja liikluskahjusid 14 miljoni krooni eest. Varakahjude hüvitised moodustasid novembris 11 miljonit.
  Novembris registreeriti Ifis kokku ligi 2200 kahjujuhtumit, mis tähendas mullusega võrreldes 16% kasvu. Kõikidest registreeritud kahjudest moodustasid 70% sõidukikahjud ning nende koguarv kasvas aastaga 13%. Enim kasvas novembris registreeritud liikluskahjude arv – 40%. Ifile teatatud varakahjude arv kasvas mullusega võrreldes 32%.
  Novembris registreeritud kaskokahjudest moodustasid 35% klaasikahjud ning 30% olid põhjustatud otsasõidust teistele sõidukitele või muudele objektidele.
  If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibuse sõnul oli november lumerohke ning seetõttu toimus ka liikluses väga palju õnnetusi. "Seoses raskete ilmastikuoludega ja turuosa kasvuga suurenes novembris ka liikluskahjude osakaal 40% võrra. Kõige kahjurohkemad piirkonnad olid Tallinn ja Harjumaa, kus toimus 50% kõikidest registreeritud sõidukikahjudest, 11% registreeritud sõidukikahjudest toimus Tartus või Tartumaal," märkis ta.
  If kogus novembris 74,53 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on mullusega võrreldes 3,9% rohkem. Kõige rohkem laekus novembris kindlustusmakseid liikluskindlustuselt ning kaskokindlustuselt, vastavalt 24,87 miljonit ja 19,34 miljonit krooni.
  Novembris kasvas If Kindlustuse turuosa Eestis 2,4 protsendipunkti võrra, kokku 28,4%ni, millega ettevõte jätkab turuliidrina.
  Käesoleva aasta üheteist kuuga on If hüvitanud ligi 25 000 kahjujuhtumit kokku 453 miljoni krooni eest. Aastaga on hüvitatud kahjude arv kasvanud 8% ja väljamakstud hüvitised vähenenud 11%.
  If kuulub Põhjamaade kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding, mille omanik on Sampo. If on Balti juhtiv ühe kaubamärgi all tegutsev kahjukindlustaja, kes pakub mitmekülgseid kindlustuslahendusi rohkem kui 310 000 era- ja ärikliendile Balti riikides.
 • Hetkel kuum
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: USA abipakett – kaua tehtud, aga kas ka kaunikene?
Pikalt viibinud USA abipakett Ukrainale koos teiste riikide osutatava abiga peaks ukrainlastel aitama aasta lõpuni sõjaliselt vastu pidada, kuid järgmise aastaga on seis segane, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi 35. sissekandes.
Pikalt viibinud USA abipakett Ukrainale koos teiste riikide osutatava abiga peaks ukrainlastel aitama aasta lõpuni sõjaliselt vastu pidada, kuid järgmise aastaga on seis segane, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi 35. sissekandes.
Hoolimata Boeingu äparduste jadast jäävad investorid lennukitootjale truuks
Ehkki Boeing on üle elanud mitmeid õnnetusi ning süüdistusi, jätkub lennukitootjal Wall Streetil üllatavaid palju toetajaid, kirjutab Bloomberg.
Ehkki Boeing on üle elanud mitmeid õnnetusi ning süüdistusi, jätkub lennukitootjal Wall Streetil üllatavaid palju toetajaid, kirjutab Bloomberg.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Tööle marsivad kartmatud noored: lööks jalaga ukse lahti, 3000 eurot või mitte midagi Vana tööstus peletab, kaitsetööstus meelitab
„Sõprade ees oleks see veits flex ka, et saan neli kilo,“ ütleb inseneritudeng Kristjan Taimla. Palgast rääkimine ei ole noorte jaoks tabu, Z-põlvkond arutab seda teemat lõdvalt.
„Sõprade ees oleks see veits flex ka, et saan neli kilo,“ ütleb inseneritudeng Kristjan Taimla. Palgast rääkimine ei ole noorte jaoks tabu, Z-põlvkond arutab seda teemat lõdvalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
General Motorsi esimene kvartal ületas kõiki prognoose
Autotootja General Motors avalikustas täna tugevad esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute prognoose. Lisaks ootavad nad aasta lõpuks suurt kasvu elektriautoturul.
Autotootja General Motors avalikustas täna tugevad esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute prognoose. Lisaks ootavad nad aasta lõpuks suurt kasvu elektriautoturul.
Järgmine eestlane viis oma frantsiisi Dubaisse
Eesti rullmassaažikett Beautiful Me avab nutisalongid mai keskpaigas Araabia Ühendemiraatides Dubais ja aprilli lõpus Portugalis Leirias.
Eesti rullmassaažikett Beautiful Me avab nutisalongid mai keskpaigas Araabia Ühendemiraatides Dubais ja aprilli lõpus Portugalis Leirias.
Hoiu-laenuühistu maksejõuetus lõhnab kuriteo järele
Kohus kuulutas välja hoiu-laenuühistu Intus pankroti, ajutise halduri hinnangul on maksejõuetuse põhjustanud kuriteo tunnustega tegu.
Kohus kuulutas välja hoiu-laenuühistu Intus pankroti, ajutise halduri hinnangul on maksejõuetuse põhjustanud kuriteo tunnustega tegu.