Katre Pilvinski • 29. detsember 2010 kell 11:30

Favora juht: euro-eelarve mõttetu, tegu fataalse kuluga

Me ei pannud paika väga täpset eurole ülemineku eelarvet, kuna tegemist on fataalset tüüpi kuludega, lausus Favora tanklaketti haldava ASi Johnny juht Heiki Paarop.

"Usume, et oleme euroks valmis. Eks tänapäeval sõltub see palju partnerite tegevusest, eriti IT-valdkonnas ning selle kohapealt on meil partnerite kinnitus olemas, et kõik on valmis," rääkis tanklaketi juht.

Paaropi sõnul mõtlesid nad vaikselt juba suvel eurole ülemineku peale ja ühtteist on järjest tehtud. "Usun, et ligikaudu pool aastat on küll selle protsessiga tegeletud."

"Eurole ülemineku kulutused on kujunenud ikkagi suhteliselt suureks, kuid lõplikud kulud on veel tulemata," nentis ta. Lihtne näide on Paaropi sõnul see, et tanklatel on hinnapostid väljas ja nende ümberseadistamise kulu ta ei tea, kuna hetkel on see töö tegemata. "Sel nädalal võetakse seda elektroonikat maha ja paigaldatakse järgmise nädala jooksul. Seniks näeb hinda tankuri pealt," märkis ta.

Paarop tõdes, et AS Johnny ei pannud paika väga täpset eurole ülemineku eelarvet, kuna tegemist on paratamatute kuludega. "Need on fataalset tüüpi kulud – planeerid, mis sa planeerid, aga need tööd tuleb lihtsalt ära teha, et see asi toimiks."

"Meil läheb eurole üleminek maksma kindlasti üle saja tuhande krooni. Alates hinnasiltide printimisest, mis üksikult vaadatuna on väga väike kulu, aga kui seda on vaja massiliselt teha, siis see kujuneb väga kalliks," nentis tanklaketi juht.

Paarop tõdes, et mis puudutab eurole üleminekut, siis kõige raskem saab olema eurode ja kroonide paralleelkäibe periood.

Hetkel kuum