Anu Jõgi • 9. jaanuar 2011 kell 14:19

Pikaro: Järvik oleks tulnud ammu kõrvaldada

Krimianalüütik ja legendaarne politseinik Koit Pikaro tunneb uhkust kaitsepolitsei töö üle mupo juhi Kaimo Järviku vahistamisel, kuid leiab, et selline ebaaus inimene oleks tulnud juhtivast ametist juba ammu kõrvaldada.

"Olen Kaimo Järvikut vähemalt viis või kuus aastat pidanud sügavalt ebaausaks inimeseks,“ rääkis Pikaro Delfile. "Kui on võimalust olnud, olen seda alati rõhutanud linnajuhtidele ja soovitanud korduvalt teda välja vahetada.“

Pikaro, kes on munitsipaalpolitsei tööga viimsel ajal kursis olnud nn taksokomisjoni kaudu, leiab, et lisaks Järvikule tuleks mupos välja vahetada umbes 70 protsendi ulatuses töötajaid, keda Järvik sinna on tööle võtnud.

Pikaro sõnul on muposse tööle võetud inimeste hulgas näiteks politseinik, kes vallandati politseist sellepärast, et ta oma ametialase lohakuse tõttu ei suutnud takistada tapmist, kuid Pikaro kindla veendumuse järgi pole mujalt probleemide tõttu vallandatud inimeste koht munitsipaalpolitseis.

Hetkel kuum