Tuula: masust välja tulnud ettevõtjad väärivad ordenit

Väinu Rozental 03. veebruar 2011, 12:21

Olen arvamusel, et kui presidendi kantselei oleks ettevõtjaid hinnanud sama mõõdupuu järgi nagu ta hindas rahandusministreid, oleks leidnud ka autasustamist väärivaid ettevõtjaid rohkem, ütles ASi Anttila tegevdirektor Tauno Tuula.

„President hindas rahandusministreid selle eest, et nad suutsid riigi ellu jätta,“ täpsustas Tuula. „Ma võrdlen seda kriteeriumit ka ettevõtlusega, sest mis see riik siis muud on kui suur ettevõte koos kõigi oma atribuutidega. Ettevõtjad, kes suutsid kitsal ajal töökohad säilitada ja neid võibolla juurdegi tekitada, võiksid kindlasti sama hästi silma paista kui riigi rahandus. Aga ettevõtete ellujäämist ja masuajast väljatulekut on võibolla ka raske hinnata.“

President Toomas Hendrik Ilves tunnustab tänavu Eesti Vabariigi 93. aastapäeva eel riiklike teenetemärkidega 99 inimest, kelle seas on ka kolm ettevõtjat. Sellest lähtuvalt oli päevaküsimuseks, kas president on liiga kitsi ettevõtjatele ordenite jagamisel?

Tauno Tuula hinnangul teeb president õigesti, et ei jaga sadu autasusid. „Ma olen selles suhtes presidendi paadis, et kui ühel asjal on väärtus, siis see väärtus peaks olema tekitatud sellega, et seda ei ole suure kaarega laiali laotatud,“ ütles Tuula. „Ja 99 autasustatut ei ole Eesti-suguse väikeriigi kohta sugugi mitte väga vähe.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2011, 15:18
Otsi:

Ava täpsem otsing