Pant saab ordeni 

Kaisa Gabral 02. veebruar 2011, 12:04

President Toomas Hendrik Ilves annab sel aastal teemetemärgi kolmele ettevõtjale, sh Tallinki juhile Enn Pandile. Eelmisel aastal pidas president meeles 7 ettevõtjat.

Eesti Vabariik tänab iseseisvuspäeva eel 99 inimest riiklike teenetemärkidega, teatas presidendi kantselei. “Eesti Vabariigi 93. aastapäeva eel tänab ja tunnustab meie riik teenetemärkidega inimesi, kes oma tegevusega on aidanud edendada, hoida ja kindlustada Eesti iseseisvust,” kirjutas riigipea otsuse eessõnas.

“Sellega väljendab Eesti riik oma tänu inimestele, kelle töö ja pühendumine erinevates eluvaldkondades on muutnud meie maad hoolivamaks ja paremaks, targemaks ja tugevamaks,” rõhutas president Ilves.

Valgetähe teenetemärgi saavad sel aastal ettevõtjatest Läänemere ühe suurema ja konkurentsivõimelisema laevakompanii ülesehitaja, ASi Tallink Grupp juhatuse esimees Enn Pant, aga samuti ligi kümme aastat Lääne-Virumaal Haljalas tegutseva Bellus Furniture OÜ üks omanikke Rolf Kristian Relander ning Valgamaal teraviljakasvatusega tegeleva Puide talu omanik Mati Nurm.

Eelmisel aastal said  Ilveselt Valgetähe teenetemärgid järgmised ettevõtjad: ASi Schenker juhataja Meelis Arumeel, ASi Värska Vesi juhatuse esimees Urmas Jõgeva, ASi Wendre omanik Peter-Kalev Hunt, kolmel korral aasta välisinvestoriks valitud ASi ABB juht Bo Roger Wilhelm Henriksson, pikaaegne põllumajandusettevõtja ja OÜ Voore Farm juhataja Indrek Klammer, köögivilja kasvatamisega tegeleva OÜ Riitsinus juhatuse esimees Väino Villers ja internetitelefoni Skype üks looja ja arendaja Toivo Annus.

Ka 2008. aastal sai presidendilt kuus ettevõtjalt teemetemärgi: Joakim Helenius, Tiina Mõis, Ants Randmaa, Erich Rannu, Andres Haamer ja Ants Sild.

Toona arvasid kõrge riikliku tunnustuse saanud Joakim Helenius ja Tiina Mõis, et ordenisaajate nimekirjas on vähe äritegelasi, sest 2007. aasta oli ettevõtjatele väga edukas.  

2007. aastal andis president teenetemärgid Skype Eesti juhile Sten Tamkivile ning internetitelefoni Skype loojatele ja arendajatele Ahti Heinlale, Priit Kasesalule ja Jaan Tallinnale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2011, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing