Silvia Kruusmaa • 8. veebruar 2011 kell 9:33

EAS: valuutakurss ei pruugi olla määravaks investeerimisel

Valuutakurss ei pruugi olla määravaks investeerimisel teistesse riikidesse, aga Rootsi ettevõtete huvi Eesti vastu on suurenenud, eriti läinud aastast, leiab EASi juhatuse liige Maria Alajõe.

"Heaks näiteks on Ericssoni mahukas investeering tootmisüksuse laiendamisse. Eestisse tehtud otseinvesteeringutest pärineb Rootsist 35 protsenti, sellega on riik edetabeli tipus. Kahe riigi tihedate majandussidemete tõttu on oodata investeeringute aktiivsuse püsimist," sõnas Alajõe.

Tänane Äripäev kirjutab, et Eesti olulisema ekspordipartneri Rootsi majandusarengut võib hakata pärssima üha tugevnev Rootsi kroon. Samas võib krooni kallinemine panna Rootsi ettevõtjaid tootmist odavamatesse riikidesse kolima ning see võiks tähendada ka Eesti jaoks otseinvesteeringute kasvu.

 

Hetkel kuum