Saksamaa firmade rekordiline kasumisadu

Fredy-Edwin Esse 24. märts 2011, 00:00

Saksa ettevõtete aktsiahinnad on vaatamata majanduse heale edule endiselt suhteliselt madalad, sest firmad on teenimas läbi aegade suurimaid kasumeid. Selle tulemusel paistab ilusaid kasuminumbreid näitav Saksamaa oluliselt odavam kui ülejäänud Euroopa.

Naabritest parem. Bloombergi küsitletud enam kui 2000 analüütikut prognoosivad järgnevaks 12 kuuks kasumite kasvu 19% võrra, mis peaks kasumid viima 2006. aasta tasemele. Seejuures on kasumite kasv alandanud DAXi ettevõtete hinna-tulususe suhtarvu 12,4ni, võrreldes näiteks Stoxx Europe 600 indeksi 13,4ga, kus kasumid kasvasid poole võrra aeglasemalt. Vastavate indeksite suhtarvud olid aasta varem 25 ja 19,9.

Kasvav eksport, tööhõive ja tehaste tellimused ning kahe kümnendi suurim ärikindlus on Semper Contantia Privatbankil, BNP Paribasel ja Notz Stucki & Cie'l lubanud ennustada, et DAXi indeks lisab praegusele aastasele 9,7%-lisele tõusule veelgi juurde. DAX indeks on edestamas Stoxx 600 enam kui 5 protsendipunkti võrra isegi pärast läinudnädalast 4,5protsendilist kukkumist.

"Saksamaa kasumikasv on teiste riikide omast selgelt parem," ütles Semper Constantia analüütik Philipp Musil Bloombergile. "Nad võivadav maailma globaliseerumisega. Seda näitab ka Saksa aktsiate parem esinemine võrreldes teiste riikidega."

Kasvumootor. "Globaalne majanduskasv on loodetust parem, kuid globaalne lahknevus on ebatavaline," kirjutas Citigroup. "Kuigi arenevad turud jäävad maailmamajanduse kasvumootoriks, siis Euroopa mootorina peaks püsima Saksamaa."

Saksamaa edu põhjuse taga võib näha tema suurt seotust arenevate turgudega, sest läinud aastal läks üle 27% riigi ekspordist arenevatesse riikidesse. Lisaks on riigil väga tugevad suurfirmad, nagu Siemens või BMW, mis teenivad üha priskemaid kasumeid. Praegu paistab Saksamaa Euroopa kindlaima investeerimissihtkohana.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing