Hiina pangad suplevad rahas

Fredy-Edwin Esse, California 24. märts 2011, 11:48

Hiina viis suurimat panka on väidetavalt valmis teatama neljandat aastat järjest rekordilistest kasumitest, milleni on viinud kasvava majanduse taustal tugev krediidinõudlus.

Keskmiselt oodatakse Hiina pankade kasumite kasvuks 29%. Riigi suuruselt kolmanda pank Bank of China avaldab täna tulemused ja Bloombergi poolt küsitletud analüütikud prognoosivad keskmiselt 15 miljardi suurust aastakasumit.

Hiina suuruselt teiselt pangalt China Construction Bankilt, kes sel nädalal enda tulemused avalikustab, oodatakse 30% kasumi kasvu.

Pankade üha suurenev rahakott võib paljude investorite muret, et inflatsiooni ja kohalike omavalitsustele üleliigse laenamise vastu võideldes kasvab hapude laenude maht ohtlikult suureks, leevendada. Viis suurimat panka kontrollivad üle poole Hiina 7,5 triljoni dollari suurusest laenuturust ja keskpanga intressitõstmise tulemusel on pankade laenumarginaalid oluliselt paranenud.

"Esimest korda pärast 2009. aastat saavad investorid tõeliselt keskenduda tulude kvaliteedile muretsemata makroökonoomiliste tegurite pärast," ütles Macquarie Capital Securities analüütik Victor Wang. "Me otsime rohkem selgust marginaalide, varade kvaliteedi ja pangandusregulatsioonide üle."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2011, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing