Katariina Krjutškova • 26. märts 2011 kell 6:57

Ligi: Portugali abi poleks normaalne kinni maksta

„Kas peate normaalseks, et meie väiksepalgalised töötajad ja madala pensioniga pensionärid peavad kinni maksma euroliidu lõunapoolsete riikide abi oma kõrgepalgalistele töölistele ja kõrgete pensionidega pensionäridele?“ küsis Delfi lugeja rahandusminister Jürgen Ligilt online-intervjuus.

Ligi vastus: "Ei, see poleks normaalne, kui me kinni maksaksime, aga plaan on anda ainult laenu ja nõuda reforme. Kriisis on palju ka ebanormaalset, tõepoolest, ja normaalne pole ka erinevate riikide paljude inimeste suhtumine ülejõu jagatud hüvedesse ning ärgem unustagem, et ka neis riikides valitakse poliitikuid demokraatlikult ja valija mõistlikkuseta ei saa ka mõistlikud poliitikud kaua oma tööd teha."

"Rahandusministrid laveerivad väga raskelt publiku nõudmiste ja rahaliste tõsiasjade vahel ning olen uhke meie rahva üle, kus mõistlikkuse määr on kõrge, kuigi näen, kuidas ka meie parteid sõdivad nüüd valimistel lubatud ebamõistlike kulude eest. Soovitan lugeda enda hoiatusi valimiseelses ajakirjanduses, kahjuks said mitmed rumalused hoiatustele vaatamata hääli ka meie valimistel ning nendega tuleb rahandusel nüüd maadelda."

Hetkel kuum