6. aprill 2011 kell 9:00

Portugal räägib juba euroliiduga abilaenust

Portugal peab ajalehe Financial Times andmetel juba läbirääkimisi Euroopa Liiduga selle üle, kuidas katta oma lühiajalisi laenuvajadusi.

Kohalikud pangad avaldavad valitsusele survet üleminekulaenu võtmiseks, seni kuni jõutakse välja kaubelda abilaenu tingimused Euroopa finantsstabiilsusfondist (EFSF-ist). Pangad ähvardavad vastasel korral mitte osta enam Portugali võlakirju.

Portugal peab juunikuuni tagasi maksma kuni 7 miljardit eurot. Keskmises perspektiivis vajaks Portugal laenu 75 miljardit eurot.

Moody´s langetas eile Portugali reitingut tasemele Baa1. Portugali riigivõlakirjade intressimäärad tõusid eile uutesse kõrgustesse, kuna investorite seas süveneb veendumus, et Portugal peab Kreeka ja Iirimaa järel taotolema Euroliidult ja IMF-ilt hädaabilaenu.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum