Katariina Krjutškova • 27. märts 2011 kell 6:47

Ansip: võime saavutada koalitsioonileppes lubatust rohkem

Reformierakonna esimehe ja peaministri Andrus Ansipi hinnangul suudab uus valitsusliit nelja aasta jooksul saavutada rohkem kui mahukasse leppesse kirja on pandud, vahendas uudisteportaal ERR Aktuaalset Kaamerat.

Reformierakonna volikogu kiitis eile heaks valitsusliidu leppe. Võrreldes vastvalminud valitsusliidu tegevusprogrammi neli aastat tagasi heaks kiidetud koalitsioonileppega, ütles Andrus Ansip, et praegune lepe on konservatiivsem.

"Ma loodan, et tegelik tulem järgmise nelja aasta jooksul saab olema suurem kui valitsemisprogrammis ette nähtud on. Kuid pigem olla lubadustes konservatiivsem kui liig lootusrikas. Me ju näeme, et nendes riikides, kus riigi rahandust pole suudetud korras hoida, on praegu väga-väga suured probleemid. Ma usun, et ei ole Eestis enam inimest, kes ei saa aru sellest, kui oluline on riigis on riigi rahanduse korrashoidmine," rääkis Ansip.

Koalitsioonileppes on kirjas, et riigieelarve jõuab ülejäägini hiljemalt 2014. aastaks. Ülejärgmisest aastast vähendatakse tööjõumakse ja üldist maksukoormust,

Täna arutavad valitsemisprogrammi Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus ja volikogu ning siis selguvad ka IRL-i ministrite nimed. Peaminister Andrus Ansip kordas Reformierakonna liikmetele, et tema sooviks näha IRL-i esimeest Mart Laari oma valitsuse ministrina. Kui IRL leppe heaks kiidab, allkirjastatakse lepe riigikogu uue koosseisu avaistungi päeval.

 

Hetkel kuum