Alyona Stadnik • 20. aprill 2011 kell 11:53

Tööandja vara on kaitseta

ASi Info-Auto nõukogu liikme Viktor Siilatsi sõnul on  töölepingu seaduses  puudu ärisaladuse kaitse ja konkurentsikeeld.

Siilatsi sõnul on töölepingu seaduses sisuliselt puudu ärisaladuse kaitse,  konkurentsikeeld. "See tähendab, et ametühingute õnnistusel võib töötaja oma tööandja tagant varastada oskusteavet ja klientuuri nii palju, kui kulub. Kõige sellega võib ta rahulikult jalutada konkurendi juurde või siis oma konkureeriva ettevõtte luua," kommenteeris Siilats.

Siilatsi aravets võib selline olukord  panna tööandja omakorda sellisesse seisu, kus ta mõtleb, et ei tasu luua uusi töökohti, ei tasu töötajat pühendada tööprotsessi üksikasjadesse ega usaldada talle mingit infot, ei tasu töötajat koolitada jne. 

"Keerukad juriidilised konstruktsioonid, mis pidavat tööandja vara kaitset siiski võimaldama,  ei toimi reaalses elus ja ettevõtluses," lausus Siilats.

Ametiühingute keskliit teatas, et aprilli lõpus alustavad sotsiaalministeerium, tööandjate keskliit ja TALO läbirääkimisi töölepingu seaduse muutmiseks.

Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, mida peaks töölepingu seaduses muutma.

Hetkel kuum