"Ettevõtjatele tehakse liiga"

Alyona Stadnik 20. aprill 2011, 10:00

ASi Maag Grupp nõukogu esimehe Roland Lepa sõnul on viimasel ajal talle muret teinud ärisaladuse lekkimine, mida võiks tema arvates reguleerida töölepingu seadusega.

"Töölepingust üldisemas plaaniss teeb mulle muret see, et ettevõtte võtmeisikuid on äärmiselt keeruline siduda nii, et ta sinu juures töötades saadud informatsiooni ei varasta või ei tee enda ettevõtet," kommenteeris Lepp.

Ettevõtja  tõi näitena, et kui inimene töötab sinu juures 15 aastat, siis ta salvestab andmeid kettale, paberile ning järgmine päev läheb konkurendi juurde ja annab selle lahkelt üle.  "Ettevõtjana ma tunnen, et ettevõtjatele tehakse liiga;" märkis Lepp.

Ametiühingute Liit tahab suurendada  töötajate kaitset töösuhetes ning motiveerida tööandjaid seaduskuulekamale käitumisele. "Ma olen tegelenud ettevõtlusega Soomes ning ametiühingute mõistes on Eestis arengu ruumi võrreldes Põhjamaaga küll. Kas see ka ettevõtlusele kasuks tuleb, sellest ma julgen kahelda," sõnas Lepp

Töölepingu seadus töötajate kohapealt on Lepa sõnul korras. "Töötajad on tänase töölepinguga piisavalt kaitstud," lausus Lepp

Ametiühingute Keskliit teatas, et Aprilli lõpus algavad kolmepoolsed läbirääkimised töölepingu seaduse muutmiseks. 29. aprillil algavatel läbirääkimistel osalevad sotsiaalministeerium, tööandjate keskliit ja TALO. Äripäev küsib täna ettevõtjatelt arvamust, mida peaks töölepingu seaduses muutma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2011, 17:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing