"Gruusia ei ole meie jaoks prioriteet"

Alyona Stadnik 21. aprill 2011, 10:51

Keskerakondlase ja Eesti-Gruusia parlamendirühma liikme Aivar Riisalu sõnul on Eesti-Gruusia suhted jahenenud sellepärast, et Gruusia ei ole ise tahtnud muutuda ning ta ei ole meie jaoks prioriteet.

"See vaimustus, mis meil oli Gruusia vastu kolm-neli aastat tagasi, on ära vajanud eelkõige Gruusia enda süül. Nad ei ole suutnud pöörata oma nägu euroopaliku süsteemi poole," kommenteeris Riisalu.

Riisalu meenutab, et vanasti räägiti grusiinidest ja armeenlastest anekdoote, seega on seal suhted domineerivad ning ilmselt mingisugust äriajamisest ei tule midagi välja. "Need suhted ei ole praegu halvad, nad on pigem konstruktiivsed, aga meil ei ole nii palju kokkupuutuvaid punkte, et me saaks öelda, et Gruusia on meie jaoks prioriteet. Meil on praegu muid peavalusid," lausus Riisalu.

Kuna Gruusia ei ole ise suutnud piisavalt kiiresti muutuda, siis et saa Riisalu sõnul Eesti talle ka abiks olla. "Aidata ja toetada saab ikka seda, kes tahab, et teda toetatakse ja aidatakse. Muidu tekib selline situatsioon, nagu timurlastega oli, et mutike seisab tee ääres, timurlased tulevad ja aitavad mutikese üle tee ja mutike karjub. Tuleb välja, et ta ei tahtnudki üle tee minna. Gruusiaga on sama asi," sõnas Riisalu. 

Tänane Äripäev kirjutab sellest, et heade poliitiliste suhete tuules Gruusiasse läinud Eesti ärimeeste lootused on osaliselt purunenud. Ettevõtjad kurdavad, et ka Eesti riigi huvi Gruusia vastu on kahanenud ning Gruusiasse suhtutakse kui projekti ja see projekt on lõppemas. Äripäev küsib poliitikutelt, millised on Eesti-Gruusia suhted.

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. April 2011, 12:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing