4. mai 2011 kell 12:17

BMW rekordiline kasum 95 aasta jooksul

Maailma suurim luksusautode tootja Bayerische Motoren Werke AG teenis läinud kvartalis rohkem raha ühe auto kohta kui eales varem, sest uus 5. seeria on hästi müügiks läinud.

Saksa autotootja esimese kvartali tegevuskasumi marginaal tõusis aastaguselt 2,7%-lt 11,9%-le, vahendab Bloomberg. Keskmiselt teeniti ühe auto pealt 4462 eurot kasumit, samas kui Daimleri ja Volkswageni numbrid olid vastavalt 4145 ning 2981 eurot. Firma pole veel kunagi varem teeninud nii suurt kasumit ühe auto kohta.

"Praegu paistab, et BMW tegutseb omaette liigas," ütles Bloombergile Credit Suisse'i analüütik Arndt Ellinghorst, kes soovitab firma aktsiaid osta.

BMW kasum enne intresse ja makse enam kui neljakordistus 1,9 miljardi euroni, ületades analüütikute prognoositud 1,54 miljardit eurot. Firma 5. seeria mudelite müük enam kui kahekordistus 85 400 mudelini ning X3 müük kasvas 94% võrra. 

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum