BMW prognoosib tugevat müügikasvu

Fredy-Edwin Esse, California 04. veebruar 2011, 11:40

Maailma suurim luksusautode tootja Bayerische Motoren Werke ootab aasta esimeses pooles "olulist" müügikasvu, mis tuleneb Aasiast ja USAst.

"Me näeme kindlat kasvu arenevatel turgudel," ütles firma finantsjuht Friedrich Eichiner Bloombergile. "Kindlasti kasvas Hiinas müügi protsent kahekohalise arvu võrra, aga ka Brasiilias, Koreas ning Venemaal peaks kasv olema oluline. Lisaks me näeme, et USA turg on taastumas."

Luksusautode müük on vahepealsest langusest üle saanud ning BMW on võtnud sihiks ületada 2007. aastal püstitatud 1,5 miljoni müüdud auto rekord. Konkurentidest on nii Mercedes-Bens kui Audi võtnud plaani teha 2011. aastal rekordmüük.

"BMW jaoks on otsustava tähtsusega Hiina automüügi kasv," ütles Commerzbanki analüütik Daniel Schwarz, kes on BMW aktsiale andnud "hoia"-soovituse. "Kuigi Hiina valitsuse püüd jahutada majandust võib nõudlust leevendada, siis Hiinas on ikkagi struktuurne kasv, mis pakub tugeva baasi tulevikuks."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2011, 11:40
Otsi:

Ava täpsem otsing