BMW kasum 15kordistus uue 5. seeria mudeli toel

Fredy-Edwin Esse, California 10. märts 2011, 12:24

Maailma suurim luksusautode tootja BMW mullune kasum enam kui 15kordistus tänu uue 5. seeria ja Mini Countrymani tugevale nõudlusele.

Kuulus autotootja teenis läinud aastal puhaskasumine 3,23 miljardit eurot, mida üle 15 korra rohkem võrreldes 2009. aasta 210 miljoni eurose puhaskasumiga, vahendab Bloomberg. BMW käive kasvas aastaga 19%, 60,5 miljardi euroni.

Tulemus ületas ka analüütikute ootusi, kes prognoosisid 2,91 miljardi eurost kasumit. Lisaks sellele võimaldab suur kasuminumber tõsta dividendi mulluselt 30 sendilt 1,30 euroni.

Suure tõenäosusega on BMW-l 2011. aasta veelgi edukam, sest autotootjad on prognoosimas maailma kahe suurima autoturu, USA ja Hiina, jätkuvat kasvu. Käesolevaks aastaks prognoosib BMW rekordilist müüki, mis tänu uuenenud X3 ja 6. seeriale mudelitele peaks ületama 1,5 miljoni auto piiri.

BMW, Mini ja Rolls-Royce'i automarkide tootja plaanib mudelivalikut oluliselt laiendada, et täita siht müüa 2020. aastal üle kahe miljoni auto. Selle tarbeks on firma loonud elektriautode i-seeria, mille esimene mudel i3 jõuab müüki 2013. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2011, 08:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing