Swedbank sai oma tahtmise

Piret Reiljan 09. mai 2011, 14:31

Riigikohus tühistas tänase kohtumäärusega Väätsa Agro saneerimiskava, mis tähendab, et ilmselt algab suurima võlausaldaja Swedbanki käe all peagi piimatootja pankrotimenetlus.

Üle kivide ja kändude kulgenud saneerimissaaga sai alguse 2009. aasta septembris, mil Väätsa Agro esitas Pärnu Maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks. Saneerimiskava koostati selliselt, et suurima võlausaldaja Swedbanki laen oleks lõviosas muudetud piimatootja aktsiateks, kusjuures pank oleks oma aktsiatega jäänud vähemusomanikuks. Swedbank asus võitlusse, et kava tühistataks.

Äripäev kirjutas alles hiljuti, et Väätsa Agro vara osutub pankrotimenetluse käigus ilmselt kuumaks kaubaks. Näiteks on pangas juba maad kuulamas käinud aastaid tagasi Väätsa Agro aktsiate osturallis kaotajaks jäänud ärimees Joakim Helenius.

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. May 2011, 15:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing