Katariina Krjutškova • 27. august 2011 kell 8:28

Väätsa Agro jõudis kasumisse

Registrisse jõudnud 2010. aasta majandusaasta aruande kohaselt teenis enda saneerimist taotlev põllumajandustoodete tootmise ja turustamisega tegelev AS Väätsa Agro mullu 2,4 miljonit krooni puhaskasumit.

Veel tunamullu oli ettevõte 142,2 miljoni krooniga kahjumis.

Väätsa Agro müügitulu oli mullu 62,5 miljonit krooni, mida on 19 protsendi võrra enam kui 2009. aastal. Müügitulust 58,4 miljonit krooni moodustas omatoodetud põllumajandussaaduste realiseerimine.

Müügitulu kasvu taga on ettevõtte hinnangul müüdud piima koguse suurenemine ja müügihinna tõus.

Selle aasta 15. augustil hääletasid Swedbank AS ja ja Swedbank Liising AS ainsate võlausaldajatena Väätsa Agro uue saneerimiskava vastu. Ettevõttel oli 19. augustini aega kohtule esitada uus saneerimiskava, mida Väätsa Agro ka tegi.

Seoses poolelioleva saneerimsimenetluse ja ebakindlusega ettevõtte kohustuste suuruse osas loobus ka audiitor arvamuse avaldamisest möödunud aasta lõpu seisuga koostatud Väätsa Agro raamatupidamise aruande kohta.

Hetkel kuum