Kreedidipank: Moskva Panga süüdistused on alusetud

1706-aripaev 11. mai 2011, 14:09

Krediidipanga teatel on Moskva Panga suuromaniku süüdistused Krediidipanga juhtkonna ja aktsionäride aadressil täiesti alusetud.

Moskva Pank pöördus Venemaa järelevalvekomitee poole palvega uurida, kas Eesti Krediidipanga 10,75 protsendi aktsiate müük 6,99 miljoni euro eest oli seaduslik, kirjutas eile  lenta.ru. Panga saadetud pressiteates oli kirjas, et selle aasta 21. aprillil anti Moskva Pangale koopia 24. märtsi lepingust 4,58 miljoni Krediidipanga aktsia müügi kohta. Bank ok Moscow Andrei Borodini isikus müüs nimetatud aktsiapaki ettevõttele OÜ  Firmex Investeeringud Liivi Kluge isikus, kes on Krediidipanga juhi Andrus Kluge lähedane sugulane.

Eesti Krediidipank kinnitab, et panga aktsiate ostu-müügitehingud 24.
märtsil leidsid tõepoolest aset. „Müüjaks pooleks oli Moskva Pank ja ostjateks kolm eri ettevõtet, milledest üks oli tõesti Firmex Investeeringud OÜ. Siinkohal rõhutame, et viimatinimetatud ettevõte kuulub 100% Krediidipanga juhatuse esimehele Andrus Klugele. Ülejäänud kaks ostjat pole ühelgi viisil seotud Krediidipanga töötajate ega juhtkonnaga,“ teatas Krediidipank.

Krediidipanga teatel müüs müüs Moskva Pank ülalnimetatud tehingute tulemusena 10 784 403 aktsiat ja ostjad maksid nende eest 7,95 miljonit eurot. Raha kättesaamist on Moskva Pank kinnitanud.

Krediidipanga aktsiate ostu-müügitehingud on allkirjastatud Andrei Borodini poolt, kes Krediidipanga valduses olevate dokumentide kohaselt omas Moskva Panga presidendina täisvolitusi allkirjastada lepinguid ainuisikuliselt.

Andrei Borodin on Krediidipanga teatel oma eileõhtuses avalduses gazeta.ru's kinnitanud, et tehingud Krediidipanga aktsiatega olid igati seaduslikud ja sellest olid informeeritud nii Moskva Panga kui VTB esindajad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2011, 14:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing