Moskva Pank palus eestlastelt abi

Alyona Stadnik 17. mai 2011, 16:14

Moskva Panga juhtkond pöördus Eesti finantsinspektsiooni poole, et tagasi saada oma osalus Eesti Krediidipangas.

Moskva Pank loodab, et finantsinspektsioon aitab peatada Krediidipanga aktsiatehingud, mis olid nende sõnul lubamatud, ning nad nõuavad oma osaluse tagastamist, kirjutab lenta.ru.

Eelmine nädal pöördus Moskva Pank Venemaa järelevalvekomitee poole palvega uurida, kas Eesti Krediidipanga 10,75 miljoni aktsia müük 6,99 miljoni euro eest oli seaduslik. Tehingu tulemusena kahanes Moskva Panga osalus Krediidipangas 43,79 protsendilt 16,22 protsendile. Moskva Panga väitel on see tehing ebaseaduslik. Moskva Pank pöördus 10. mail ka Venema siseministeeriumi poole.

16. aprilli pressiteates teatas Moskva Pank, et nende käsutuses olevas Krediidipanga aktsiatega tehtud lepingute koopias olid tehingu hinnad kirjutatud omavoliliselt ning lepingute kinnitamiseks kasutati Moskva Panga pitsatit, mis oli kõrvaltatud ringlusesest 2004. aastal.
24. märtsil allkirjastatud Krediidipanga aktsiate müügi lepingud olid tehtud Olix Holdings Limited (Küpros), Lazuron Investments Limited (Küpros) ja Firmex Investeeringud OÜ (Eesti, Krediidipanga juhi Andrus Kluge firma) kasuks. Lepinguid kirjutas alla Moskva Panga president Andrei Borodin, kes lahkus ametist käesoleva aasta  21. aprillil.

Krediidipank on lükanud ümber väited, et aktsiatega tehtud tehingud olid ebaseaduslikud.

Borodin juhtis Moskva Panka alates 1995. aastast. Praegu on Borodini kohta antud välja vahi alla võtmise määrus 12,7 miljardi rubla suuruse laenu väljapetmise eest. Varem oli Borodini asetäitjale Dmitri Akulinile esitatud süüdistus volituse kuritarvitamises.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2011, 10:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing