Kluge: Krediidipanga osalust on suurendanud eraisikud ja ettevõtted

Katre Pilvinski 11. mai 2011, 15:41

Sel ja eelmisel aastal on panga aktsiatehingutes osalusi omandanud või suurendanud mitmed eraisikud ja ettevõtted nii Eestist kui ka välismaalt, sõnas Krediidipanga juht Andrus Kluge.

Kuigi Moskva Pank arvab, et Eesti Krediidipanga 10,75% aktsiate müük 6,99 miljoni euro eest võib olla ebaseaduslik, kinnitas Kluge, et Krediidipanga seisukohalt on tehingud seaduslikud. ”Tehingud olid seaduslikud, kuna Moskva Panga presidendil Andrei Borodinil olid tehingute toimumise ajal kõik volitused neid lepinguid sõlmida.”

Moskva Pank Andrei Borodini isikus müüs 4,58 miljonit Krediidipanga aktsiat ettevõttele OÜ Firmex Investeeringud Liivi Kluge isikus. ”Aktsiate ostu-müügitehingu osapool polnud siiski mitte Liivi Kluge, vaid ikka OÜ Firmex Investeeringud. Nimetatud ettevõte kuulub 100% minule ja ettevõtte tehingud otsustab siiski selle omanik. Liivi Kluge on minu abikaasa. Arvan, et minu pereliikmete seostamine Bank of Moscow' pretensiooniga ei ole millegagi põhjendatud,” selgitas Kluge.

Kluge rääkis, et Krediidipanga aktsiatega on tehinguid tehtud nii sel kui ka eelmisel aastal. ”Omandatud on erineva suurusega aktsiaosalusi. Miks ühes või teises hulgas, eks see sõltub ikka ostjate ja müüjate vahelistest kokkulepetest ja ka näiteks rahast, mida ostjal on välja käia. Tehingutes on osalusi omandanud või suurendanud mitmed eraisikud ja ettevõtted nii Eestist kui välismaalt. Kokku on Krediidipangal 56 aktsionäri," rääkis ta.

”Krediidipank on finantsinspektsiooni kõikidest toimingutest informeerinud vastavalt seadustele,” sõnas Kluge.

Küsimusele, ka ta oli sellest varem teadlik, et Moskva Pank pöördus Venemaa järelevalvekomitee poole palvega uurida nimetatud aktsiamüügitehingut, või luges selle kohta lehest, vastas Kluge: ”Moskva Pank ei ole kohustatud minule oma tegemistest aru andma, seega ei oska ma öelda, mida täpselt nad uurida on lasknud – kas aktsiatehinguid, Borodini volituste kehtivust või veel midagi muud.”

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2011, 15:41
Otsi:

Ava täpsem otsing