Tooli ja Kirberi süüasja arutab homme riigikohus

Kadrin Karner 24. mai 2011, 13:26

Riigikohus arutab homme ärimees Toomas Tooli ja SEB Panga endise maakleri Karoly Kirberi väärtpaberituru mõjutamise süüasja.

Tooli (46) ja Kirberi (31) kriminaalasja viis riigikohtusse Põhja ringkonnaprokurör Maria Sutt, kes ei ole rahul nende õigeksmõistmisega nii Harju maakohtus kui Tallinna ringkonnakohtus ning taotleb jätkuvalt nende süüdimõistmist turumanipulatsioonis, vahendas ERR.ee.

Veebruari lõpus ei rahuldanud ringkonnakohus prokuröri kaebust, milles ta taotles Tooli ja Kirberi õigeksmõistmise tühistamist ning uue otsusega nende süüditunnistamist.

Prokurör nõudis Tooli karistamist üheaastase vangistusega, millest tal tulnuks kohe ära kanda üks kuu ning Kirberile 17 575 euro suurust rahalist karistust ning oma erialal tegutsemise keeldu kolmeks aastaks.

Ringkonnakohus rahuldas Tooli ja Kirberi kaitsjate Aivar Pilve ja Jüri Leppiku kaebused nende õigusabikulude väljamõistmise osas osaliselt ning määras, et riik peab hüvitama Tooli õigusabikulud 19 173 eurot ja Kirberi kulud 10 660 euro ulatuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. May 2011, 13:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing