Kadrin Karner • 24. mai 2011 kell 10:26

Tooli ja Kirberi süüasja arutab homme riigikohus

Riigikohus arutab homme ärimees Toomas Tooli ja SEB Panga endise maakleri Karoly Kirberi väärtpaberituru mõjutamise süüasja.

Tooli (46) ja Kirberi (31) kriminaalasja viis riigikohtusse Põhja ringkonnaprokurör Maria Sutt, kes ei ole rahul nende õigeksmõistmisega nii Harju maakohtus kui Tallinna ringkonnakohtus ning taotleb jätkuvalt nende süüdimõistmist turumanipulatsioonis, vahendas ERR.ee.

Veebruari lõpus ei rahuldanud ringkonnakohus prokuröri kaebust, milles ta taotles Tooli ja Kirberi õigeksmõistmise tühistamist ning uue otsusega nende süüditunnistamist.

Prokurör nõudis Tooli karistamist üheaastase vangistusega, millest tal tulnuks kohe ära kanda üks kuu ning Kirberile 17 575 euro suurust rahalist karistust ning oma erialal tegutsemise keeldu kolmeks aastaks.

Ringkonnakohus rahuldas Tooli ja Kirberi kaitsjate Aivar Pilve ja Jüri Leppiku kaebused nende õigusabikulude väljamõistmise osas osaliselt ning määras, et riik peab hüvitama Tooli õigusabikulud 19 173 eurot ja Kirberi kulud 10 660 euro ulatuses.

Hetkel kuum