23. juuni 2011 kell 7:17

Aasia rikkam kui Euroopa

Miljonäride arv maailmas kasvab, seda eriti Aasias. Uuringu „World Wealth Report“ kohaselt kasvas rikaste vara läinud aastal ligi 10 protsenti rekordilisele 42,7 triljonile dollarile. Enne finantskriisi aastal 2007 oli see summa veel 40,7 triljonit dollarit.

Isikute hulk, kellel on vabalt kasutatavat vara vähemalt miljon dollarit, tõusis 10 miljonilt 10,9 miljonile. Esmakordselt on Aasias nüüd rohkem miljonäre kui Euroopas. Hongkongis ja Vietnamis tõusis miljonäride hulk aastaga tervelt kolmandiku võrra ja seda tänu tugevale majanduskasvule ning suurtele kasumitele kohalikel börsidel.

Kõige rohkem on rikkaid siiski endiselt USA-s, järgnevad Jaapan ja Saksamaa. Saksamaal on 924 000 miljonäri ehk siis 62 000 võrra rohkem kui aastal 2009. Euroopa keskmine miljonäride kasv oli 6,3 protsenti, kokku on Euroopas 3,1 miljonit miljonäri. Venemaal kasvas miljonäride hulk 13,6 protsenti.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum