Kadri Bank • 10. august 2011 kell 5:47

Raasuke lahkub Swedist

Kaks ja pool aastat grupi finantsjuhina töötanud Erkki Raasuke lahkub, teatas pank.

Pressiesindaja Mart Siilivaski teatel on Raasukesel esmalt plaan pärast 17-aastast pingelist tööd pangas pikemalt puhata.

Bergi asemel saab uueks Balti panganduse juhiks Birgitte Bonnesen, senine siseauditi juht.

”Alates 2009. aastast on Swedbank keskendunud panga juhtimise tõhustamisele, riskide vähendamisele, kapitaliseerituse tugevdamisele, finantseerimise kindlustamisele ja likviidsusreservide suurendamisele. Oleme suurendanud juhtimise hajutatust ja töötajate otsustusõigusi, pannes paika selged tegevuspõhimõtted ja ühtse organisatsiooni ülesehituse. Kahe ja poole aastaga on läbi käidud pikk tee,” ütles Swedbanki tegevjuht Michael Wolf pressiteate vahendusel.

 ”Edaspidi keskendume veelgi enam efektiivsuse suurendamisele, korrastatud tööprotsessidele ja kvaliteedi tõstmisele. Göran Bronneri asumisel finantsjuhiks toetavad tema kogemused neis valdkondades muudatustega edasiminekut,” jätkas Michael Wolf.

Göran Bronner on Swedbanki grupi riskijuht alates 2009. aasta märtsist. Enne seda – aastatel 2000-2009 - oli ta investeerimisfondi Tanglin asutaja ja partner. Tema varasem töökogemus on seotud SEB pangaga, kus ta muu hulgas vastutas tegevuste eest Aasia turul.

Senisest Balti panganduse juhist Håkan Bergist saab Swedbanki grupi uus riskijuht. ”Håkani asumine riskijuhi ametikohale on seotud tema senise pika-ajalise ja mitmekülgse kogemusega panga eri tegevusvaldkondadest. Håkani kogemustepagasis on probleemlaenudega tegelemine 90ndate finantskriisi aegadel Rootsis ning hiljutine aktiivne roll Balti riikide finantskriisi mõjude leevendamisel,” märkis Michael Wolf.

Berg on töötanud Swedbankis alates 1985. aastast. Alates 2009. aastast on ta juhtinud Balti panganduse üksust, enne seda siseauditit, jaepanganduse äriarendust Swedbanki eelkäijas Förenings Sparbankenis, Stockholmi regiooni ja pangakontorit.

Seni Swedbanki grupi siseauditi eesotsas olnud Birgitte Bonnesen asub tööle Balti panganduse juhi ametikohale. ”Birgitte Bonnesenil on pikaajaline rahvusvahelise panganduse kogemus ning hea ülevaade panga eri valdkondadest – seda tema senise töö tõttu siseauditi juhina. Birgitte jätkab jõuliselt Balti panganduse arendamist ja kõigil neljal koduturul tegutseva panga koostöö süvendamist,” ütles Michael Wolf.

Bonnesen on juhtinud siseauditi tööd alates aastast 2009. Swedbankis on ta töötanud 1987. aastast, olles mitmetel juhipositsioonidel Swedbank Marketsis (näiteks kliendisuhete divisjoni juht aastatel 2004-2009, koostöösuhete juht finantsasutustega Põhja-Ameerikas, Euroopas, Balti riikides ja Põhjamaades aastatel 1997-2001). Bonnesen saab ka grupi tippjuhtkonna liikmeks.

 

Hetkel kuum