• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Töötus saatis börsid langusesse

  Ühendriikide valitsuse oodatust nõrgem töötururaport saatis reedel USA aktsiaturud langusesse, tekitades hirmu, et USA-d võib ees oodata uus majanduskriis.

  Reedel avalikustatud töötururaporti kohaselt jäi augustis väljaspool põllumajandussektorit loodud uute töökohtade arv nulli lähedale, mis on nõrgim tulemus pärast 2010. aasta septembrit. Antud teadaanne toitis investorite ebakindlust ja saatis ka peamised aktsiaindeksid langusesse.
  Reedese kauplemissessiooni lõpetasid kolm peamist USA börse iseloomustavat näitajat järgnevatel tasemetel:
  Dow Jones               11 240,26    -253,31   -2,20%Nasdaq                       2 480,33      -65,71   -2,58%S&P 500                     1 173,97       -30,45   -2,53%
  Dow Jonesi tööstusindeksi kõik kolmkümmend komponenti kauplesid täna punases. Langust juhtisid finantsettevõtete aktsiad: Bank of America aktsia hind kukkus ligikaudu 8,4% ja JPMorgani aktsia langes 4,6%.
  Ka valdav enamik S&P 500 näitajasse kuuluvatest aktsiatest olid täna languses. Kerget hinnakasvu võisid raporteerida vaid üksikud, nende seas kullatootja Newmont Mining (3,2%) ja kaubanduskett Supervalu (+1,2%). Näitaja nõrgim esineja oli täna maksuteenuseid osutav H&R Block, mille aktsia hind langes reedel pärast neljapäevaõhtust oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avalikustamist ligi 12%.
  Samas sõnasid mitmed analüütikud, et tööturu nõrgad tulemused augustis polnud mingi üllatus, sest kogu kuu on olnud täis ebakindlust tekitavaid sõnumeid nagu võlapiiri kähmlused Kongressis, USA krediidireitingu alandamine ja üles-alla kõikuvad börsid. "Üldiselt kinnitab see seda, mida me juba teadsime. August oli karm kuu," sõnas turuanalüütik Brad Soresen, lisades, et olematu töökohtade arvu kasv valmistab küll veidi pettumust, kuid ei muuda siiski üldpilti majandusest.
  Reedesed uudised panid investorid taas "turvaliste pelgupaikade" juurde kogunema. Kulla hind tõusis ligi 47,80 dollarit ehk 2,6%, saavutades taseme            1 876,90 dollarit untsi kohta. Ühendriikide kümneaastase võlakirja hind aga tõusis, surudes tulususe ligi 2 protsendile.
  Toornaftafutuuride hind langes 2,5%, jäädes pidama 86,45 dollaril barrelilt. Dollar tugevnes täna euro suhtes, aga nõrgenes jeeni ja naelsterlingi suhtes. 
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.