Keskerakond takistas riigikogus EFSFi jõustumist

Indrek Kald 29. september 2011, 14:37

Keskerakonna fraktsioon pelgas, et euroala päästefondi EFSF raamlepinguga võivad tekkida Eestile ülejõu käivad võlad.

"Tekib küsimus, miks koalitsioonierakonnad püüavad kiirkorras läbi suruda kahe miljardi euro saatust otsustavat eelnõu, kasutades selleks isegi õhtuseid erakorralisi istungeid," ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Nii oluline otsus peaks sündima pärast põhjalikke arutelusid päevavalgel, mitte varjatult õhtuhämaruses, lisas ta erakonna teatel.

"Tuletan meelde, et Reformierakond ja IRL tõid teema parlamenti viimasel minutil. Koalitsioonierakonnad võtavad meile üle jõu käiva kahe miljardi euro suuruse kohustuse, kuid vastutust selle eest peavad kandma järgmised valitsused ja tulevased põlved," lausus Simson.

IRL, Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid tegid täna ettepanekul kutsuda kokku riigikogu kolmans täiendav istung täna poolteist tundi pärast teise täiendava istungi lõppu. Päevakorras on valitsuse esitatud riigikogu otsuse "Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi raamlepingust ja selle muudatustest tulenevate kohustuste täitmise tagamine" eelnõu teise lugemise jätkamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2011, 13:05

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing