• Jaga lugu:

  Euroopa 2 valikut

  ELis hästi arenenud majandusintegratsioon ja liiga nõrk poliitiline integratsioon nõuavad muudatusi, rääkis Eesti Panga nõukogu liige Jaan Männik.

  "Selle poliitilise süsteemiga ei suuda juhtida seda, mida oleme üles ehitanud. Ma usun, et me seisame olukorra ees, kus midagi tuleb ette võtta ja midagi teha ja selle üle ka mõeldakse väga palju," vastas Männik küsimusele, kas euroliit reageerib liiga aeglaselt kriisi tingimustes kerkivatele probleemidele. Ta lisas, et kuna poliitiline juhtimine on ELis sedavõrd vähe integreeritud, siis probleemiga tegelemine kerge ei ole.
  Mis võiks olla suunad või muudatused, mida Euroopa vajaks, et otsustamist kiiremaks teha? "Meil on sisuliselt kaks teed, mida mööda minna. Me peame kas tugevdama poliitilist integratsiooni või lõdvendama majanduslikku integratsiooni. Aga ei saa olla nii, et meil on ühisraha, aga väga vähe instrumente, kuidas juhtida protsessi, kui midagi viltu läheb, nagu praegu on juhtunud," vastas Männik.
  Tänane Äripäev kirjutas, et enam kui 90 prominentset äritegelast ja poliitikut eesotsas George Sorose, Martti Ahtisaari ja Vaira Vike-Freibergaga survestavad avalikus kirjas Euroopa liidreid kiiresti ja jõulisemalt euroala kriisile piiri panema. Äripäev palus Männikul teemat kommenteerida eile, enne ühiskirja avaldamist.
  Euroopa Liidu sisene maksupoliitika ühtlustamine on Männiku sõnul kauge tulevik ning praegu on küsimuseks, mida iga riik ise otsustada eelistab. "Erinevates riikides on valijad andnud erinevad mandaadid, kuidas maksupoliitikat ajada. Me võime ju öelda, et praegu on Eesti valijad öelnud, et meie ei soovi astmelist tulumaksu, aga see võib tulevikus muutuda. Paljudes teistes riikides aga on valitsused, mis toetavad astmelist tulumaksu ja see tähendab, et erinevates riikides on erinevad nägemused. Et jõuaksime olukorda, kus meil on üks maksupoliitika, läheb veel väga palju aega," rääkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.