• Jaga lugu:

  Sutt: Euroopa probleem on vastakad signaalid

  Euroopa Liidu probleem on välja saadetavad vastakad signaalid, vastas Eesti Panga presidendiks kandideerinud IMFi vanemnõunik Andres Sutt Äripäeva küsimusele, kas EL reageerib probleemidele liiga aeglaselt.

  "Ma arvan, et see ootus, et saaks kõik asjad hästi kiiresti korda, on loomulik ja ma arvan, et Euroopa üks probleem on olnud ka kommunikatsioon – tulevad vastakad signaalid," rääkis Sutt eile. Täna avaldas Äripäev artikli, kus enam kui 90 prominentset äritegelast ja poliitikut eesotsas George Sorose, Martti Ahtisaari ja Vaira Vike-Freibergaga survestavad avalikus kirjas Euroopa liidreid kiiresti ja jõulisemalt euroala kriisile piiri panema.
  Sutt märkis, et mida selgemad vastused, selgemad signaalid ja plaan, seda parem. "Kui selline avaldus tuleb ja kui see toob turgudele selguse, on väga hea," kommenteeris ta kriisile kiiremat lõppu nõudvat pöördumist.
  Küsimusele, kas Euroopa Liitu võiks kriisi ohjamisel aidata näiteks otsustamise senisest suurem tsentraliseerimine, vastas Sutt, et on ka varem toonitanud asjaolu, et võluvitsa ja lihtsaid lahendusi pole. "Euroopa Liit vajab kindlasti suuremat koordinatsiooni majanduspoliitikas ja sinna suunas ka liigutakse. Oluline on, et see, mis kokku lepitud, ka ellu viiakse."
  Eile ütles Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens, et Eesti Panga üks rolle võiks olla euroala lagunemise tarbeks nn plaan B välja töötamine. "Ma arvan, et euroala lagunemise jaoks ei ole vaja plaan Bd. Ma ei usu, et see on realistlik stsenaarium," kommenteeris Sutt.
  "Aga ma olen seda meelt, et igasuguste kriisiolukordade tarvis plaan B omamine on alati hea. Isegi kui päeva lõpuks ei lähe elu plaan B kohaselt, on ta kasulik selles mõttes, et sa oled midagi läbi mõelnud ja osad (välja töötatud – toim.) lahendused toimivad kasvõi osaliselt."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.